Město na obloze přehled

Město na obloze https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/319436/bmid_mesto-na-obloze-5vH-319436.jpg 4 4 4

Ezoterická učebnice, napsaná formou jednoduchého vyprávění o chlapci stojícím na prahu puberty. S dveřmi do takzvané dospělosti se otevřou i cesty do jiných světů, kde se setkává i se svým duchovním průvodcem. Astrální cestování se pro něj stává běžnou praxí, skrz kterou nové zkušenosti zcela spontánně začleňuje do svého života na Zemi…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Město na obloze. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

Lostindream
22.05.2020 3 z 5

Jsem rád, že i takovéto knihy vznikají. Měla dobré, ale bohužel i méně dobré pasáže. Možná jsem od knihy očekával něco trochu víc.

Naneštěstí mi četbu kazilo několik věcí. Za prvé je velmi poznat, že autor není „vypsaný“ a některé pasáže jsou pouhými nezáživnými popisy situací a míst, které čtenáře nedokáží dobře vtáhnout do děje. Pasáže, které by stálo za to více rozepsat, jsou popsány jen v rychlosti, a ty, které nemají pro děj knihy žádný význam, jsou popsány na několik stránek.

Skvělé jsou kapitoly o místě „pod Zemí“ se svými Spasiteli nebo např. kapitola o rozbité televizi. Naopak, kapitola, která by v knize vůbec nemusela být, je o opití mladého vypravěče na nádraží.

Zároveň je obrovský rozkol v příběhu mezi „skutečným“ a „snovým“ světem cca 13letého chlapce, kdy ten skutečný není, až na některé části, skoro vůbec zajímavý a působí spíše jako dospívající román, kdy bych dle stylu vyprávění očekával popis jeho první pusy. Na druhou stranu je tu popsán onen hravý snový svět s hlubším poznáním, který je velmi inspirující, propojující reality a dokáže čtenáře zastavit a nechat jej popřemýšlet nad svým vlastním bytím.

Mrzí mne, že popsáním míst, realit, bytostí a hlubším myšlenkám projevujících se i mimo snové světy není dán větší prostor na úkor prožívání dospívání s chlapcem, se kterým není snadné se ztotožnit.

Navíc, kniha je velmi krátká a její cenu vůči hodnotě, kterou si čtenář může odnést, bych si představoval o řád nižší.

heslak
21.03.2017

Knihu můžete předobjednat na www.naplnenyzivot.cz


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Město na obloze v seznamech

v Přečtených6x
ve Čtenářské výzvě1x
v Chci si koupit3x