Město K.: Franz Kafka & Praha přehled

Město K.:  Franz Kafka & Praha https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/252736/bmid_mesto-k-franz-kafka-a-prahy-252736.jpeg 4 1 1

Knižní podoba výstavy Franze Kafky, která vznikla v roce 1999 v Barceloně, potom byla uvedena v roce 2003 v Židovském muzeu N. Y., r. 2005 v Praze. Soubor textů různých autorů na téma Kafka a Prahy, jeho dílo, vzpomínky a komentáře. Obsáhlá dokumentační příloha z rodinného alba, jeho texty, faksimilie dopisů a díla.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Město K.: Franz Kafka & Praha. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

Lily101
20.10.2018 4 z 5

Kniha sama o sobě skvělá. Doporučuji čtenářům, kteří mají o životě Franze Kafky určité povědomí (např. četli některou z dosud vydaných biografií této osobnosti); nebude to ztráta času, jakkoli si myslíte, že pana doktora Kafku znáte. Některé vědomosti se Vám prohloubí o pochopení něčeho ještě hlubšího, co byste si bývali nebyli vůbec spojili dohromady, což je nejspíš dané i četností fotografií v dobré kvalitě, jež je v naprosté harmonii s probíranými tématy. Jedinou výtku bych měla k textům v samotném závěru knihy, kdy se vícero lidí (nejspíše odborníků) písemně vyjadřuje o určitých tématech v souvislosti s životem pana doktora Kafky, leč v nich cítím odstup (převážně časový), lehkou suchopárnost a přílišnou obecnost s ohledem na problematiku, které se celá kniha věnuje.

Průměrem tedy hodnotím knihu ****, a to se zohledněním skutečnosti, že samotná odborná pojednání na konci knihy není nikdo povinen číst (při absenci v této větě vytknutého bych udělila plný počet hvězdiček)!


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Město K.: Franz Kafka & Praha v seznamech

v Přečtených1x
v Knihotéce1x