Mělas to vědět přehled

Mělas to vědět https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/456705/bmid_melas-to-vedet-Yur-456705.jpg 3 163 163

Grace žije život, jaký si vysnila: má dokonalého manžela, dětského onkologa, báječného syna Harryho, krásný byt v New Yorku a vlastní terapeutickou praxi. Její idylický život a problémy ostatních, se kterými se setkává v práci, ji přimějí napsat knihu, ve které se snaží ženám napovědět, jak naslouchat mužům. Týden před vydáním knihy se ale její život od základů změní: bezcitná vražda v jejím blízkém okolí, chybějící manžel a řetězec strašlivých událostí…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Cosmopolis
Originální název:

You Should Have Known , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mělas to vědět. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (57)

Plativa
04.11.2023 5 z 5

Neměla jsem od knihy velká očekávání, samotný název mi úplně nesedl, ale musím říct, že mě celý děj knihy opravdu dostal. Příběh skvěle eskaloval, musela jsem se držet, abych se nedívala na stránky dopředu, jak jsem byla zvědavá. Celá pointa knihy se mi líbí, jak je to neotřelý příběh a přitom si myslím, že se v něm spousta žen najde.

Evda
22.09.2023 2 z 5

Zklamání.
Protože jsem měla očekávání. Čekala jsem druhou Zmizelou. Seriál jsem neviděla, recenze ani komentáře zde jsem nečetla. To asi byla ta chyba.
První půlka skvělá, ve druhé jsem čekala, kdy tedy přijde nějaký ten zvrat...a čas plynul, stránka za stránkou a najednou konec. Minimálně jsem čekala, že Grace si najednou začne uvědomovat nějaké náznaky právě z jejich počátku vztahu, ačkoliv tam možná nějaké náznaky byly, úplně jsem se toho AHA momentu nedočkala.
Škoda, za mě měla kniha velký potenciál.


elenai
06.04.2023 4 z 5

Podle mě je žánr uvedený zde na DB velmi zavádějící, nevím, zda se to odněkud přebírá, ale fakt to nemá s thrillerem co dělat. Za mě je kniha ukázkou moderního společenského románu s psychologickými prvky a musím přiznat, že jsem si čtení dost užívala. Úplně jsem si vzpomněla na ty okamžiky, kdy jsem četla třeba Neblahého Judu od Hardyho nebo Otce Goriota od Huga, tady to ale bylo o dost stravitelnější a příjemnější. Do New Yorku se téměř jistě nejspíš nikdy nepodívám, ale i přesto na mě dýchla atmosféra a vhled do té rádoby snobské newyorské smetánky. Wow! A teď něco ke Grace, hlavní protagonistce. Krásně pro ni platí pravidlo, že kovářova kobyla chodí bosa. Nechci tady příliš prozrazovat, ale bylo mi fakt nechutně úzko z toho, co se jí dělo, v jaké obří bublině žila. A když potom praskla... Uf! Za mě kniha určitě stojí za přečtení, pokud nehledáte nic zběsilého, ale naopak chcete takové pomalejší a klouzavější tempo. 85%

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mělas to vědět v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených224x
ve Čtenářské výzvě33x
v Doporučených4x
v Knihotéce109x
v Chystám se číst114x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech2x