Matka, jakou jsem mohla být přehled

Matka, jakou jsem mohla být https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508590/bmid_matka-jakou-jsem-mohla-byt-f3P-508590.jpeg 4 123 123

Jako dítě Vicky nikdy neměla rodinu, jakou si přála. Její matka dávala přednost dvěma nevlastním sourozencům a Vicky se pokaždé cítila jako páté kolo u vozu. Když na prahu dospělosti nikdo nepřišel ani na její promoci, slíbila si, že si vybuduje vlastní rodinu a vlastní život, takový, který bude plný lásky a pozornosti, po které sama toužila. A tak když toho léta v Řecku potká Williama a neplánovaně s ním otěhotní, dohodnou se, že dítě společně vychovají a budou ho bezmezně milovat. Jenže jednoho dne, když jsou jejímu synovi dva roky, Vicky nechá Thea u tchýně, odjede a zpátky pro dítě už se nevrátí…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

The Mother I Could Have Been , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Matka, jakou jsem mohla být. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (31)

Cher
07.03.2024 3 z 5

Ze začátku jsem se do knihy nemohla začíst. Když jsem dočetla k části, kde začala vystupovat Caro, byla jsem zmatená, proč je to najednou o někom jiném. Když se konečně postavy z těchto dvou částí propojily, začala být pro mě kniha zajímavá.
Vztahy v rodinách bývají někdy složité a někdy za to mohou i pouhé malichernosti.

VěraČamková
28.10.2023 3 z 5

Zajímavé téma, rodinné vztahy, které jsou zamotané samy o sobě, rozhodnutí, která rozhodně nejsou jednoduchá. Dobře se četlo.


cori
08.10.2023 3 z 5

(SPOILER) Vicky po promoci odchází od rodiny, neboť se cítí kvůli otčímovi a dvěma mladším nevlastním sourozencům odstrčená. Odjede na Korfu, kde se živí jako servírka a prožije dvě lásky. Když se stane matkou, její tchýně si její dítě usurpuje pro sebe a Vicky dojde k přesvědčení, že bez neschopné matky bude dítěti lépe, a s bolestí v srdci ho opustí, aby mu neubližovala. Babička Caro má problémový vztah s dcerou Indie, která ji zakazuje stýkat se s vnoučaty, protože nedodržuje jejich rodinná pravidla a upřednostňuje jejího "povalečského" mladšího bratra. Cesty Vicky a Caro se střetnou a dovedou čtenáře k poznání, že je vždy naděje na znovunavázání zpřetrhaných rodinných vazeb.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Most sebevrahů, Jelení vršek a další knižní novinky (47. týden)

20.11.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Matka, jakou jsem mohla být v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených155x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených5x
v Knihotéce118x
v Chystám se číst130x
v Chci si koupit36x
v dalších seznamech2x

Autorovy další knížky

2019  79%Mlčenlivé ženy
2020  80%Žena, kterou jsem byla
2022  84%Matka, jakou jsem mohla být
2024  76%Druhé dítě