Matka, dcera, nebo já přehled

Matka, dcera, nebo já
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/315035/bmid_matka-dcera-nebo-ja-cfC-315035.jpg 3 30 30

Alana Kirková je spisovatelka a novinářka. Procestovala svět, pracovala pro charitativní organizace a sepisovala jejich příběhy. V roce 2010 utrpěla její maminka ničivou mozkovou příhodu, pouhé čtyři dny poté, kdy přišlo na svět její třetí dítě. Tehdy se jí život rázem převrátil vzhůru nohama. Brzy nato začala psát blog o zápasech ženy, která se ocitla uprostřed péče o oba konce svého života - o děti a rodiče. Sendvičová léta prožívá dodnes, našla už ale způsob, jak vzkvétat, ne jen přežívat. Narodila se a vyrůstala v Belfastu, dnes žije v Dublinu, kde pracuje jako poradkyně pro financování v neziskovém sektoru, píše a vychovává tři dcery. Sendvičová léta je upřímný, inspirativní příběh o vztahu mezi matkou a dcerou a o tom, jak jedna žena - prostřednictvím péče o osobu, na kterou se nejvíc spoléhala - nakonec našla sebe samu.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Matka, dcera, nebo já. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Zlatinka.Emilly
19.09.2023 3 z 5

3/4 knihy se mi moc líbily, ale těch posledních cca 50 stránek, to jsem ani nevěděla o čem čtu. Hned na začátku knihy jsem pochopila, že se jedná o autobiografii (anotaci jsem před tím nečetla). Pisatelka tady popisuje vlastní prožitky s náhlým onemocněním své matky. Jak blízké téma pro mě, kdy jsem zavzpomínala a mnohdy se zastyděla, že jsem jednala v péči o svoji matku trochu víc bez pochopení samotné nemoci.

Jirinamac
07.12.2021 1 z 5

Tak nevím, jestli to vůbec dočtu. Samá úvaha a statistika, vůbec mě nezajíma, že je v Irsku 187112 opatrovníků a v Británii víc jak 6,5 milionu a počet roste do r. 2021 o 28%. Možná je to dobrá příručka pro sociální pracovnice. Nebo řešit kolik toho vyteče z miminek (hovínek, zvratků, čůránků, nudlí u nosu), co vyteče z plenkových kalhot maminky, jaký make-up mamince udělal bratr a řešit to s ním po telefonu. 150x vzpomínka na to, že s maminkou vypila čaj Earl Grey a kousek něčeho dobrého na zub. Ztráta rodiče je těžká, ale mohla si to autorka napsat jen pro sebe a svou rodinu. Strana 110 končím.


leanyka
05.01.2020 1 z 5

I když to většinou nedělám, tuto knihu jsem nedočetla.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Matka, dcera, nebo já v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených44x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených3x
v Knihotéce25x
v Chystám se číst12x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x

Autorovy knížky

2016  68%Matka, dcera, nebo já