Martina přehled

Martina https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41369/martina-41369.jpg 4 39 39

Jarmila Dědková napsala několik próz pro děti a mládež, z nichž mnozí starší čtenáři - a zejména čtenářky - dobře znají alespoň knížku Čas pampelišek. Její nový román je zavede mezi budoucí baletky, ledacos poví o jejich životě, studiu, těžké práci při přípravě na povolání. A co je hlavní: zaujme i osudy hlavní hrdinky, jejími starostmi, radostmi, zklamáním i nadějemi. Dědková je víc než dobrá vypravěčka - a Martina se jistě stane vítaným obohacením naší četby s dívčí hrdinkou.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Martina. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

ellypusik
06.02.2023 4 z 5

Krásný příběh odhalující hlavní hrdince mnohá tajemství o její rodině. Líbilo se mi, jak autorka otevřela ožehavá témata velice nenásilnou formou přijatelnou i pro mladší čtenáře. Která dívka navíc neobdivuje baletní prostředí, ve kterém se kniha odehrává. Doporučuji!

Mesačnica
29.03.2021 4 z 5

Naozaj pekne napísaná kniha a veľmi pútavo. Mňa prvotne zaujalo, že je to román z baletného prostredia, a keďže balet sa mi veľmi páči a nie je veľa takých kníh o balete, požičala som si ju z knižnice. Som rada, že v knižnici môžem nájsť aj takéto staršie skvosty, lebo dnešný moderný štýl mi nie je moc po chuti. Kniha však nie je len o balete a veľmi sa mi páčila. Autorka má fakt talent na písanie a rozprávanie, dovolím si povedať, že bola lepšie napísaná ako niektorá literatúra pre dospelých.


JancaMia
22.04.2020 4 z 5

děství, nález v knihobudce snad se jednou bude líbit i mým dcerám

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Martina v seznamech

v Přečtených75x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených1x
v Knihotéce21x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit1x