Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem přehled

Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538937/bmid_marek-dvorak-mezi-nebem-a-pacientem.png 5 1381 1381

Při jeho práci jde o vteřiny. Během nich se musí rozhodnout, vytěsnit emoce a často si i sáhnout na dno. Lékař letecké záchranky Marek Dvořák takové situace zažívá denně a teď i vás vezme do světa, o kterém snil už jako malý kluk. Jak vypadá práce doktora ve vrtulníku? Na které vzlety nikdy nezapomene? Kdy měl při zásahu strach a co už by ve službě nechtěl zažít? Je to vyprávění, při kterém se občas tají dech. Chvílemi je dojemné a jindy vás naopak rozesměje. Taky vás naučí, že při první pomoci se není čeho bát, a možná i přiměje víc přemýšlet nad tím, co v životě děláte. Dvořák je mezi českými doktory svéráz. A to nejen kvůli mnoha tetováním, která má po těle. Pro kontroverzní názor nejde daleko, má osobitý smysl pro humor, ale zároveň je na každé jeho větě znát, jak moc medicínou žije. Když vypráví o pacientce, která ho po několika měsících od těžkého úrazu překvapila návštěvou a u které si myslel, že nemohla přežít, dojde i na slzy.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem. Přihlašte se a napište ho.

MartaPear
včera 5 z 5

Naprosto úžasné čtení! Zajímavé, skvěle napsané a velmi objevné, když člověk zjistí, jak vlastně taková letecká pomoc funguje. Obdivuju všechny články řetězu. Na závěr tedy popsuje příjem na urgentu v Motole, no, asi pokud přijede sanitka, tak to vypadá jinak, než když přijdete po svých a bez protekce…
Mám ráda sloupky tohoto autora v Magazínu Idnes, četla jsem ale zatím jen jednu jeho knihu, netušila jsem kolik jich již zvládl.
Možná je můj názor ovlivněn tím, že rodiče byli oba zdravotníky a já jsem strávila hodně času v dětství a mládí na jejich pracovištích (obvodní oddělení, nemocnice) a později pracovala v instituci vzdělávající již hotové doktory bažící po akademické kariéře. Takže zdravotnické prostředí i spoustu lékařů a dalšího personálu celkem znám a opravdu to autor popsal velmi výstižně.

Barussat
předevčírem 5 z 5

Marka Dvořáka znám samozřejmě z jeho instagramu a na tuto knihu jsem se chystala už dlouho. Předně musím říct, že Martin Moravec má skvělé otázky a rozhovorovou knihu o 300 stránkách umí napsat tak, že vás zajímá každá odpověď jeho respondenta. Líbilo se mi, že opravdu primárně šel do témat lékařství a osobní život nechal až na posledních pár stránek. U Marka je vidět, že ho jeho práce opravdu baví a naplňuje a klobouk dolů teda.. Sama jsem knihu musela občas odložit a prodýchat, protože mám smutnou vzpomínku na zachraňování blízké osoby, takže občas to bylo hodně náročný. Určitě ale vím, že tohle nebyla poslední knížka, co sem od Martina Moravce četla

kyticka152
předevčírem 5 z 5

Kniha je velmi čtivá a zajímavá. Marek Dvořák je osoba, která dokáže mluvit o záchranářství dost pestře a dokáže i nadchnout pro první pomoc. Martin Moravec skvěle vede rozhovor a nenechá, aby mu unikla jakákoliv všetečná otázka, na kterou by se mohl zeptat. Kniha je i poučná a ukazuje medicínu zase z jiného pohledu, než jakou ji obvykle známe. Rozhodně DOPORUČUJI k přečtení!!!

100 nejčtenějších knih roku 2024

27.12.2024

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2024)

02.09.2024

10 nejprodávanějších knih z naučné literatury v roce 2023

02.02.2024

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Nikdy se mi nesmí stát, že bych si řekl: "Měli jsme (s resuscitací) začít." Stokrát radši si řeknu: "Možná jsme začínat neměli." (Mezi nebem a pacientem)

O kritické pacienty se starám tak, jak bych chtěl, aby se někdo staral o mého otce. (Mezi nebem a pacientem)

Ocenění knihy (1)

2023 - Český bestseller (Biografie)

Kniha Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem v seznamech

v Přečtených1 864x