Manželka přehled

Manželka https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404448/bmid_manzelka-FHF-404448.jpg 4 101 101

Angela potkává Jasona na večírku, pro který zajišťuje občerstvení. Je přesvědčená, že jejich romance bude jen krátkodobý úlet, jak to ostatně bývá mezi letními hosty a místními. K jejímu překvapení má však Jason, úspěšný profesor ekonomie, jiné plány. Následující léto se vezmou. Manželství je pro ni skvělou příležitostí začít znovu a jinak. Se synem se odstěhuje na Manhattan, kde nikdo nic netuší o její tragické zkušenosti z mládí. S Jasonem navíc tvoří perfektní pár. Po šesti letech se Jason díky úspěchu své knihy a rostoucí proslulosti v médiích stává známou osobností. Tím se ale najednou dostává příliš pozornosti i Angele, která o to ani v nejmenším nestojí. Jejich dokonalý život se začne hroutit ve chvíli, kdy jedna ze stážistek na univerzitě vznese proti Jasonovi obvinění ze sexuálního obtěžování a další žena, Kerry Lynchová, přijde s ještě mnohem závažnějším tvrzením. Jason prohlašuje, že je nevinný, a Angela mu věří. Když však Kerry záhadně zmizí, musí Angela přehodnotit svůj pohled: jak na muže, jehož si vzala, tak na ženu, které se rozhodla nevěřit.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: ekniha , Metafora
Originální název:

Wife , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Manželka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (36)

klarence
16.03.2024 3 z 5

Tak přiznám, že se mi to chvilkami zdálo zdlouhavé, ale postupně to začalo nabírat dech.. Podezření jsem v určitou dobu dostala, ale přesto stálo za to, vydržet až do konce. Jsou tam skryté detaily a to stálo za to vydržet.

stju
26.04.2023 5 z 5

Přiznám se, že zpočátku jsem chtěla dát za pravdu komentujícím, kteří hodnotí knihu jako zdlouhavou, kde se příběh jen zvolna posunuje dál. Za mne ale doporučuji vydržet - velmi brzy jsem se do příběhu začetla a to tak, že jsem se opravdu na každé zasednutí ke knize těšila s očekáváním, jak se bude život Angely a Jasona vyvíjet dál. Ačkoliv v průběhu vyšetřování docházelo k mnoha překvapivým odhalením, tak závěr, ten jsem opravdu nečekala...
V 62.kapitole mě hodně zaujalo Angelino zamyšlení "Co kdybych...?" Každý z nás má určitě také svoje "Co kdybych", které kdyby se stalo-nestalo, mohl by se náš život vyvíjet úplně jinak, stejně jako ten Angelin.
A ještě jedna Angelina vzpomínka mě nutí k přemýšlení - na učitele v 9.třídě pana Gardnera, který se snažil žákům vysvětlit, jak je důležité v každé situaci pečlivě volit slova. Málokdy nás napadne, že když si myslíme, že něco víme, i tím argumentujeme, není to totéž, jako být si něčím jistý nade vší pochybnosti. Věřit něčemu není vůbec stejné jako vědět to. (Krásně vysvětlené na straně 30 - doporučuji :-).)


Haduwig
11.03.2022 4 z 5

Já se tedy začetla a nemohla přestat. I přes to sdílím pocit mnohých, že by děj mohl odsýpat rychleji. Všemožné drobné nuance vysvětlující motivace postav byly opravdu zpracované mistrně a já tak krom Jasona a Angely fandila vlastně i Corinne s Brianem.

Jednu z nejvýraznějších výtek tak mám k anotaci, která v podstatě prozradí děj 2/3 knihy a k přirovnání Za zavřenými dveřmi - to je opravdu zavádějící a člověk čeká na něco, co nepřijde.

Určitě si od autorky přečtu i další knihy, a pokud někomu sedí převratné odhalení na konci knihy, pak zkuste Michaela Bussiho.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (7. týden)

10.02.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Manželka v seznamech

v Přečtených138x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených3x
v Knihotéce167x
v Chystám se číst96x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

Alafair Burke
americká, 1969
2018  71%Manželka
2019  79%Ta lepší z nás
2016  78%Celá v bílém
2018  76%Nezavírej oči
2016  76%V podezření