Maigret a záletný pan Charles / Maigret a záhadný samotář přehled

Maigret a záletný pan Charles / Maigret a záhadný samotář
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462989/bmid_maigret-a-zaletny-pan-charles-maigr-u4E-462989.jpg 4 28 28

Maigret a záletný pan Charles (Maigret et Monsieur Charles): V příběhu o záletníkovi se na komisaře Maigreta obrátí manželka zámožného pařížského notáře, jíž dělá starost manželovo zmizení. Sabin-Levesque, lidmi nevalné pověsti přezdívaný pan Charles, míval ve zvyku vždy na pár dní zmizet s nějakou animírkou. Ale tentokrát jeho nepřítomnost svědčí o čemsi daleko horším a fatálnějším, než je chvilková nevěra... Maigret a záhadný samotář (Maigret et l'homme tout seul): Také druhá detektivka se odehrává v Paříži. V opuštěném domě, nacházejícím se nedaleko slavné tržnice les Halles, bylo nalezeno tělo zastřeleného bezdomovce. Kdo mohl mít zájem na smrti nemajetného muže, který se s nikým nestýkal a jenž se živil pouze příležitostnou prací? Klíč k odhalení této záhady leží zřejmě v mužově minulosti, ale než se komisař Maigret dopátrá rozuzlení, musí nejen vyvinout velké úsilí, ale prožít si i okamžiky beznaděje.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Maigret et Monsieur Charles, Maigret et ľhomme tout seul , 2007


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Maigret a záletný pan Charles / Maigret a záhadný samotář. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

HaniSebi
25.06.2021 4 z 5

Takové detektivky dnes snad už nikdo nenapíše. Georges Simenon nepotřebuje dvacet mrtvol zavražděných na dvacet co nejvíc šokujících způsobů, žádné rádoby napínavé přestřelky a honičky, a přesto jsou jím vytvořené případy zajímavé, zapletené, promyšlené a napínavé. Očividně kdo umí, ten umí.

čef
25.03.2020 5 z 5

Dvě skvělé detektivky z Francie 60. let jsou jako vždy uměřené a psychologické. Každé slovo má svůj význam k živému prokreslení děje. Zápletky jsou v podstatě jednoduché, pátrání však složité a vyřešení je spíše smutné než překvapující. Takové detektivky se už dnes nepíší a to je jistě škoda.


slunicko1958
02.08.2019 5 z 5

Příjemné čtení na dovolenou. Musím se kajícně přiznat, že to byla první knížka, kterou jsem od G. Simenona přečetla. Je to sice ostuda, ale o to raději si další podobně milé a nenáročné čtení zopakuji moc ráda.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Maigret a záletný pan Charles / Maigret a záhadný samotář v seznamech

v Přečtených45x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce21x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit2x