Magie v teorii a praxi: Známá též jako Liber ABA aneb Kniha 4 přehled

Aleister Crowley

Magie v teorii a praxi je opus magnum světoznámého okultisty Aleistera Crowleyho, jehož příprava mu zabrala značnou část života a dnes se obecně považuje za jedno z nejdůležitějších pojednání o magii napsaných ve 20. století, ne-li za nejzásadnější pojednání o magii vůbec. Toto české vydání přináší první úplný překlad původních částí díla z let 1912, 1913 a 1929, včetně jejich dodatků a objasňujících poznámek překladatele.... celý text

Esoterika, astrologie, okultismus
Vydáno: 2021 , Sol Noctis
Originální název: Book Four, Part I: Meditation, Book Four, Part II: Magick (Preliminary Remarks), Magick in Theory and Practice, 1929

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Magie v teorii a praxi: Známá též jako Liber ABA aneb Kniha 4. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Hyxon
18.04.2022

Vynikající kniha, všechno ideálně vystiženo již úvodem překladatele:

"Přestože Crowleyho Magie v teorii a praxi (původně angl. Magick in Theory and Practice) je jednou z nejslavnějších „učebnic“ či „základních textů“ (podle některých dokonce „encyklopedií“) magie — ne-li tou nejslavnější vůbec! —, máme za to, že ji nelze redukovat jen na „úvod do magického řemesla“, poněvadž ona sama, byť to možná někoho překvapí, není jen knihou o magii. V chápání světa, bytí a univerza, které předkládá, se vykonavatel magie — MAGIK— stává ústřední postavou nového všeobecného uspořádání vztahů mezi člověkem a nadpřirozenem; stává se tím nejstěžejnějším vztažným bodem nového axiologického a metafyzického systému; zkrátka magik je pro Crowleyho středobodem nové duchovní filosofie, či dokonce náboženství, a to ve všech smyslech tohoto slova: jak věroučném, tak i etickém. Je to ovšem experimentální rozměr praxe a metodologie této nové duchovní filosofie, jakož i její důraz na uplatnění se ve vnějším, pozemském světě, jenž nás utvrzuje v tom, že pořád nepochybně mluvíme o MAGII, tj. nástroji (nejen) individuálního sebeuskutečnění." (s. 11.)

Kniha náročného obsahu, formy, jazyka i formátu, pro začátečníky, ale i znalce okultismu a esoteriky; klasické dílo, jedno z nejproslulejších v celých dějinách o magii, které ukrýva klíče nejen k poznání, ale i k pravému duchovnímu osvobození jednotlivce i celého lidstva.

všech 4 komentářů

Související novinky - Magie v teorii a praxi: Známá též jako Liber ABA aneb Kniha 4 (0)

Kniha Magie v teorii a praxi: Známá též jako Liber ABA aneb Kniha 4 v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně15x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Aleister Crowley také napsal(a)

Aleister Crowley
anglická, 1875 - 1947