Lži v plamenech přehled

Lži v plamenech https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495186/bmid_lzi-v-plamenech-fxT-495186.jpg 4 37 37

Osmnáctiletá Hannah – dcera místního šerifa, jejímž snem je stát se agentkou FBI – si užívá poslední léto s kamarády před odjezdem na vysokou. Pětice vyráží k jezeru nedaleko jejich rodného města, kde však omylem založí požár, který se začne nekontrolovatelně šířit krajinou k jejich domovu. Protože i neúmyslné založení požáru je trestným činem, rozhodne se skupinka všechno zamlčet. Ničivý požár se však nedaří uhasit, a zatímco plameny směřují k Yosemitskému národnímu parku, mezi pěticí se šíří panika. Začíná nervy drásající boj o udržení tajemství, jak před federální policií, tak i mezi samotnými aktéry. Protože jestli lidé něco nesnáší, tak lháře... Pro fanoušky Karen M. McManus and E. Lockhart. Doporučený věk 15+... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Pro děti a mládež
Vydáno: , Ikar (SK) , Yoli (ČR)
Originální název:

Lies Like Wildfire , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lži v plamenech. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Tucaka
03.04.2024 4 z 5

Všechny činy mají své následky, i ty zdánlivě malé a nevinné. Ze čtení se mi dělalo značně mdlo... že se člověk dokáže dostat do tak zoufalé situace a způsobit nechtěně něco tak ničivého jako je obrovský lesní požár.
Dost mě bavil i vývoj myšlení a poznávání charakteru hlavní postavy. Jak dokáže člověk mít Hannah rád, avšak postupně si uvědomuje, že je tak trochu psychopatka.

ValiPages
26.11.2023 3 z 5

Tahle knížka za mě je ten tip co nenadchne a neurazí. Chvíle mě to úplně pohltilo a chvílemi jsem si říkala, že je to celkem nuda. První část mě hodně bavila a druhá už trochu míň i když zbožňuji detektivky :) Potom mě hodně zaujal dovětek autorky. Jak vlastně tahle knížka vznikla. Připadalo mi že, děj z malé části je složený na základě jejího života. Ale nebyla to úplně špatná knížka. Byla celkem i poučná. Třeba když chceš zakrýt stopy před FBI :)
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mojí recenzi, klikněte prosím na like ne z důvodu že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mojí recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji :)


E.T.007
22.10.2023 4 z 5

Táto kniha má dobre prepracovanú zápletku, ktorá čitateľovi poskytne slušnú dávku napätia. Bolo to zaujímavé a bavilo ma to, takže odporúčam.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Krvavé stíny a další knižní novinky (36. týden)

04.09.2022


Citáty z knihy (2)

Naši rodiče nás v komunitním centru přihlásili na letní divadelní kroužek, což byla ve skutečnosti špatně maskovaná nízkonákladová školka. Měli jsme hrát Tam kde žijí divočiny. Když se nás režisérka zeptala, kdo chce hrát divoké příšerky, ruce nás všech vystřelily nahoru. Nikdo z nás nechtěl hrát člověka. A tak nám začala říkat příšerky. A my jsme příšerami dodnes; stali se z nás nejlepší přátelé.


Uvědomím si, že to já jsem Gap. To já polykám tajemství.


Kniha Lži v plamenech v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených43x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených3x
v Knihotéce59x
v Chystám se číst29x
v Chci si koupit12x

Štítky knihy

tajemství požáry

Autorovy knížky

2022  80%Lži v plamenech