Lustr pro papeže přehled

Lustr pro papeže
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486605/bmid_lustr-pro-papeze-tmA-486605.jpg 5 674 674

Skutečný příběh z pekla normalizačních lágrů Syrově drsná výpověď nevinně odsouzeného mladého trampa, který se provinil jen tím, že byl ve špatný čas na špatném místě. Jeho cesta brutálními pracovními tábory v té báječné normalizační době, kdy všichni mlčeli a užívali si populární hudby a veselých filmů. Skutečný příběh z dávno zapomenutého minkovického pekla, vězni přezdívaného Minkau – podle nacistického vyhlazovacího tábora Auschwitz-Birkenau, se kterým si ten český v ničem nezadal...... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lustr pro papeže. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (226)

Blazule
včera

Nemám slov, bezdůvodně deset ztracených let mladého kluka, který někomu zachránil prémie. Kniha by se dala asi více rozepsat, zajímal by mě život po propuštění a jak reagovala rodina. Já, jako matka, bych se snažila si zajistit jakýkoliv kontakt se synem, i kdyby to pro mě mělo být nebezpečné. Tato linie mi tam absolutně chyběla. Poslouchala jsem jako audioknihu výborně načtenou panem Noskem.

jejda.majda
27.05.2024 4 z 5

Útlá knížka, která na pouhých 180 stranách mapuje pobyt mladého kluka v několika nepěkně vyhlášených normalizačních věznicích. I přesto, že se jedná o takovou jednohubku, je to velmi velmi silný příběh. Po přečtení téhle knihy si přestanete myslet, že koncentračními tábory za druhé světové války to skončilo.

Díky moc panu Tománkovi za to, že tuhle knihu napsal. Na tohle by se nemělo zapomenout. Ačkoli literárně není kniha žádné velké terno, její poselství je jasné. A o to tady šlo především.


vercas945
18.05.2024 5 z 5

Výborně napsaná kniha, od které jsem se při čtení snažila držet trošku odstup a úplně ji neprožívat, protože bych občas těžko četla dál... Autorovi děkuji za napsání a rozhodně doporučuji k přečtení.
Historička ve mně by si ráda přečetla příběh hlavního hrdiny i po opuštění vězení, ale protože mám dojem, že by to ani potom nebylo moc veselé, tak z lidského hlediska byl příběh asi ukončen v pravou chvíli.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (43. týden)

20.10.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Lustr pro papeže v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených869x
ve Čtenářské výzvě185x
v Doporučených90x
v Knihotéce230x
v Chystám se číst440x
v Chci si koupit92x
v dalších seznamech8x