Všetko je možné přehled

Všetko je možné https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/505348/bmid_vsetko-je-mozne-hRp-505348.jpg 4 43 43

Lucy Bartonová série

< 2. díl >

Román Všetko je možné svojou bohatosťou, štruktúrou a komplexnosťou pripomína poviedkový román Olive Kitteridgeová. Skúma celú škálu ľudských emócií prostredníctvom intímnych drám ľudí, ktorí sa snažia porozumieť sebe a druhým. Rozpráva príbeh obyvateľov vidieckeho Amgash v štáte Illinois, rodného mesta Lucy Bartonovej, úspešnej newyorskej spisovateľky, ktorá sa po sedemnástich rokoch konečne vracia navštíviť príbuzných.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Inaque
Originální název:

Anything is Possible


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Všetko je možné. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Hakl54
01.04.2024 3 z 5

Nějak jsem se v tom ztrácela. Postavy se mi pletli a zamotávali. Některé povídky přes slibný začátek pak nějak vyšuměly.

zuzulique
30.10.2023 4 z 5

Vybrať si na čítanie čokoľvek od Elizabeth Strout je pre mňa znamená vyhnúť sa sklamaniu.
Autorka mi dáva svojím písaním presne to, čo moja čitateľská duša potrebuje, bez toho, aby ma začala nudiť.
Poviedkové príbehy obyčajných ľudí prepojených rôznymi nitkami s Lucy Barton zaručene prekvapia, pobavia a zjavia vám večnú životnú pravdu, že nikto z nás obyčajný nie je. Všetci pred svetom skrývame svoje slabosti, nedokonalosti, závislosti a tajomstvá, ktoré občas vyplávajú napovrch, no často s nami poputujú až do hrobu, skryté i pred našimi najbližšími.

Pri čítaní som neustále myslela na našu ľudskú neresť posudzovať druhých ľudí bez toho, aby sme vedeli čokoľvek o tom, čo prežili, prežívajú, čo si myslia a čo ich trápi. Vyslovujeme súdy bez toho, aby sme sa zamysleli nad tým, že za správaním každého človeka, akokoľvek čudným a spoločensky neprijateľným, sa skrýva dôvod.


Han-nah
10.04.2023 3 z 5

Náhodně vybraná kniha povídek o obyvatelích malého městečka v Illinois. Jejich osudy, životy, tadosti i trápení se v povídkách prolínají. Musela jsem se při čtení hodně soustředit a číst pomalu, abych si dala konkrétní obyvatele nějak dohromady.
Možná jsem četla tuto knihu pro mě v nevhodnou dobu, je to první kniha této autorky. určitě ale vyhledám její další knihy.

všechny komentáře

Související novinky (3)

Zvrácená pouta, Netvor a další knižní novinky (48. týden)

28.11.2022


Knižní novinky (30. července - 12. srpna)

30.07.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Všetko je možné v seznamech

v Přečtených63x
ve Čtenářské výzvě8x
v Knihotéce83x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit5x