Loket pod lupou přehled

Loket pod lupou
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/397200/bmid_loket-pod-lupou-zaostreno-na-detail-Ney-397200.jpg 5 3 3

Po velmi úspěšném titulu Loket ve výtvarném umění tentokrát připravil Národní památkový ústav pro předvánoční trh obrazového průvodce loketskými zajímavostmi určeného všem věkovým kategoriím. Čtenáři společně s průvodcem Divišem, maskaronem z kamenného portálu, prozkoumají tajemství ukrytá v obrazech či fotografiích a odhalí stopy existence staveb, které dávno zavál čas. Při procházce malebným městem a jeho kouzelnými zákoutími se zastaví na místech, odkud malíři nebo fotografové Loket pozorovali. Pro malé i velké čtenáře má Diviš připravenu řadu otázek a úkolů, které prověří jejich bystrost a možná pomohou objevit další pozoruhodnosti městečka nad řekou Ohří.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Loket pod lupou. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

milamarus
13.05.2022 5 z 5

Souhlasím s předchozími komentáři. Pěkné ohlédnutí do minulosti. // Jestli vás nenaláká název sám, tak tady jedno frekventované jméno v knize uváděné – Vincenc Morstadt (1802-1875), který v Lokti několik let z titulu c. k. soudního úředníka působil. // Dávám maximální počet hvězdiček.

Canavas
18.09.2019 4 z 5

Pěkná kniha, inspirativní, ale souhlasím s předešlým komentářem, že Diviš je vcelku zbytečný.


petrarka72
09.06.2019 5 z 5

Informačně výživná a krásně vypravená kniha, jako dělaná pro milovníky praktické městské historie a pěších výprav za poznáním původní podoby rozmanitých loketských objektů. Pohled na různé podoby nejmalebnějšího západočeského městečka skrze v archivech nalezená vyobrazení, se zdůrazněnými a podrobně popsanými detaily. Jen ambice knihu přiblížit dětem přes průvodce Diviše a různé doplňovačky je jaksi navíc.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Loket pod lupou v seznamech

v Přečtených3x
v Doporučených1x
v Knihotéce1x
v Chci si koupit1x

Štítky knihy

Loket (hrad)

Autoři knihy

Lukáš Smola
česká, 1979
Klára Rozsypalová
česká, 1977