Liška Šiška u doktora přehled

Liška Šiška u doktora https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445170/bmid_liska-siska-u-doktora-Blh-445170.jpg 5 33 33

Liška Šiška série

< 2. díl >

Malou Adélku rozbolela hlavička, dostala rýmu, špatně se jí dýchalo. Bolely ji nožičky a ručičky. A tak musela k paní doktorce. Vzala si s sebou svou oblíbenou plyšovou hračku lišku Šišku. Ale co se nestalo? Adélka byla tak unavená, že ji po vyšetření zapomněla v čekárně. Liška Šiška se rozhlíží, vůbec to v čekárně nezná, ale je tu spoustu hraček – tygr se zraněnou nohou, jezevčík s oteklým zoubkem, kočárek s plačící panenkou, zrzavá kočička s bolavým ocáskem... Jaká dobrodružství s nimi asi liška Šiška přes noc zažije?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Liška Šiška u doktora. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Luciluc
07.03.2023 3 z 5

(SPOILER) Knížka čtená dceři. Na tento díl jsem se těšila nejvíce, čekala jsem, že do příběhu budou nenásilnou formou zakomponovány některé druhy vyšetření, že by se pak děti nemusely u lékaře tolik bát. Ale jsem trochu zklamaná. Příhoda s autonehodou medvídka mývala mi tam moc neseděla a zázračný bonbónkový sirup také ne. Ale dceři se to líbilo a to je hlavní. Ilustrace jsou hezké, stejně jako v prvním díle, který zpětně po přečtení všech tří hodnotím jako nejpovedenější.
P.S. co má autorka pořád s těmi dorty? :-) I v tomto díle se peče dort, sice jenom chvíli, když Adélka čeká v čekárně, ale stejně..
3,5 *

mataaskorice
19.04.2022 5 z 5

Tak tohle je první knížka s větší porcí textu, u které dvouletá dcera vydržela, poslouchala a dožadovala se dalšího čtení. Přečetly jsme ji v podstatě na jeden zátah. Dosud dcera vydržela u kratších textů o rozsahu tří, čtyř vět na stránku. Takže za nás úspěch veliký! Moc se mi líbí ilustrace a celkový vizuální dojem z knížky, drobnosti jako třeba občasné rádoby komiksové bubliny s dialogem a další téměř nepostřehnutelné maličkosti, které zvyšují souhru slova a obrazového pozadí. Jen ten bonbonkový sirup mi krapet nesedí, kéž by se marodilo tak snadno. Zrovna ta moje dvouleťačka, která na JIPce strávila nejeden pátek, by mohla vyprávět. Ale jde o pohádku, kdy hračka léčí hračky, takže vlastně proč ne.


LunaL.
21.02.2022 4 z 5

Syn si oblíbil první díl, ten jsme četli pořád dokola. Tenhle díl se mu taky líbil, ale na první díl nemá. Přeci jen je mu prostředí školky bližší :)
I tak krásný děj s krásnými ilustracemi! :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Liška Šiška u doktora v seznamech

v Přečtených37x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených3x
v Knihotéce4x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech2x

Autorovy další knížky

2020  93%Liška Šiška ve školce
2019  71%Kamarádi ze záhrobí
2018  83%Florentýna a kouzelná kniha
2018  84%Čertí babička
2020  92%Liška Šiška u doktora