Liečiteľ přehled

Liečiteľ https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/186434/bmid_liecitel-186434.jpg 3 98 98

Helsinki sa v neďalekej budúcnosti v dôsledku klimatických zmien stávajú apokalyptickým mestom. Začalo sa nové sťahovanie národov a Helsinki sú plné prisťahovalcov. Často vypadáva elektrina, obyvatelia trpia nedostatkom pitnej vody, kriminalita narástla do takých rozmerov, že polícia vyšetruje iba najzávažnejšie zločiny. V meste navyše vyčíňa sériový vrah, známy pod prezývkou Liečiteľ, a zabíja rodiny v ich vlastných bytoch. Ide výlučne o ľudí, ktorí sú podľa neho zodpovední za súčasný stav na Zemi. Keď jedného dňa zmizne novinárka pátrajúca po Liečiteľovi, jej manžel sa púšťa do vyšetrovania na vlastnú päsť.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Parantaja , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Liečiteľ. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (25)

Lawiane
15.01.2022 3 z 5

Palec nahoru za propracovanou atmosféru dystopiských Helsinek, která ještě není úplně postapo, ale ukazuje klimatické potíže, ve kterých se lidé ještě snaží vést dál tak nějak normální životy a působí tedy děsivě představitelně a realisticky. Palec dolu bych naopak dala za samotný děj, který ke konci místo aby gradoval, tak víc a víc chřadl. Když ty palce zprůměruju, je průměrná i celá knížka, naštěstí poměrně krátká, takže člověk nemusí litovat investovaného času.

kercah
08.11.2020 3 z 5

Kniha není špatná, dýchá z ní taková zimní, dešťová, katastrofická atmosféra. Občas jsem se přistihla, ze jsem byla myšlenkami někde jinde, ale i tak myslím, ze zfilmovaná verze by byla fajn :)


Martina1805
25.09.2020 2 z 5

nic moc, ale když už čtu tak to dočtu do konce bohužel mě kniha nenadchla a byla jsem ráda, že nemá moc stránek.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Liečiteľ v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených129x
ve Čtenářské výzvě15x
v Knihotéce99x
v Chystám se číst35x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech1x