Letopisy Vukogvazdské družiny - Svazek III. přehled

Letopisy Vukogvazdské družiny - Svazek III.
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/247028/mid_letopisy-vukogvazdske-druziny-svaze-247028.jpg 4 37 37

Originální česká fantasy Letopisy Vukogvazdské družiny pokračuje ve třetím svazku. Ani po Orlohoru nemají Vukogvazdští čas na odpočinek. Doprovázejí kudúcké kupce po cestách drangenských společně s jejich zbrojnou skupinou - třemi sličnými děvami. Stezky jsou to záludné, mnohé nebezpečenství i potvor na nich číhá. A jak se říká – kam čert nemůže, nastrčí ženskou. Ať už v podobě krvelačné strigy, zákeřné harpyje nebo hubaté holky. Avšak i na Vukogvazdské se může usmát štěstí a po časech hubených snad přijdou časy bohaté. Cesta k bohatsví ovšem vede Vlčím hvozdem, který postupně odkrývá svá tajemství. Naši nehrdinové velmi brzy zjistí, že v nouzi poznáš trpaslíka a že peníze nesmrdí, nejsou-li kudúcké. Do toho se z Říše šíří zkazky o začínající vojně, nad Mladčí létá drak a hvozdem se čím dál víc potulují smečky útočných vlků… Meoda, Rinvit i Dargos tak stojí na rozcestí a musejí se rozhodnout, kterým směrem se vydat. I ve třetím dílu oblíbené české fantasy bublá v kotlíku hrachová kaše, sbírá se dračí lejno a tříbí se nečekaná přátelství, která neposkvrní ani prasklý sud kolomazu! neposkvrní ani prasklý sud kolomazu!... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Letopisy Vukogvazdské družiny - Svazek III.. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Hesonit
07.02.2020 4 z 5

Třetí díl Letopisů obsahuje méně vulgarismů (k mé radosti), uchovává si bohatý slovník, vtip, čtivost, avšak dobrodružství nejsou už tak nervy drásající a autor/autoři, pokud jde o hlavní postavy, značně vyměkli.

Krivas
23.05.2018 5 z 5

Velmi pěkná nevšední série. Je hezké se zde na chvilku uklidit od všedních věcí :-)


elenai
22.05.2017 5 z 5

Já jsem na rozdíl od Garaguna ráda, že parta Vukovazdských dostala trochu oraz. :) Povídky se mi četly jedna báseň a skvěle jsem se bavila. Hlášky některých byly naprosto skvělé, ačkoliv, pravda, sem tam se opakovaly, ale stále byly trefné a na správném místě.

První povídka byla taková, hm, vztahová. :) Co si budeme povídat, Meoda jako jediná (polo)ženská na tu bandu testosteronu prostě nestačila, takže jsem ty tři svérázné děvčice uvítala. Druhou bych označila za klasickou dobrodružku, ovšem stále velmi kvalitně napsanou. Možná se mi nakonec líbila asi nejvíc z těch tří. A třetí povídka zaváněla survival hororem. Když jsem ji četla, tak nejraději pod peřinou a v teplíčku, protože to, co tam bylo popsáno, to fakt nechceš. U třetí povídky mě rovněž mrzela absence hned několika postav a konec mohl být rovněž trochu propracovanější. Takhle si člověk řekne, hm, dobrý, a co dál? Bude ještě něco?!

A ono bude, přátelé! A já se hrozně těším na čtvrtý díl! (Mám to potvrzeno přímo od pana Kravčíka). Zároveň bych ráda vyzdvihla nejen text samotný, ale i práci redaktorů, ilustrátorů a grafika. Letopisy se v knihovničce krásně vyjímají a hodně zvažuju, že si pořídím i mapu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Letopisy Vukogvazdské družiny - Svazek III. v seznamech

v Přečtených42x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených4x
v Knihotéce23x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit6x