Letopisy dračích jezdců přehled

Letopisy dračích jezdců
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445092/bmid_letopisy-dracich-jezdcu-p8l-445092.jpg 4 26 26

Osud si Jaevidem nešťastně pohrál. Napůl elf a napůl člověk nezapadá do žádného světa, dokud mu náhodné setkání s drakem nezajistí místo v Blybrigu, akademii pro bohaté a urozené. Jaeův případ je totiž výjimečný – už několik desetiletí si žádný drak nevybral jezdce z vlastní vůle. Jaeova výcviku se ujme Sile, muž s nevypočitatelnou povahou a tajemnou minulostí.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Alpress
Originální název:

Fledgling , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Letopisy dračích jezdců. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

broskev28
06.06.2022 4 z 5

Není mi 11, ale i tak oceňuju úspornější formát i vyjadřování, rozumnou šíři záběru i postav, takže jsem spokojená. Dobře pojatý úvod na téma šedí elfové, zajímavé poznatky o rodině Jaevida, elfského míšence, a dračí škola má své nesporné kouzlo!
Pravda, na to, jak často se dočteme o Jaevidově fyzické slabosti a neschopnosti bránit se těm silnějším, se mu daří neuvěřitelné věci a on se nad tím většinou ani nepozastaví, ale proč ne. Opravdu mi vadí jen jedna věc: kdy se od nakladatelství Alpress dočkáme dalšího dílu?

"Hned jsem měl pocit, že nikdo vlastně neví, co se mnou. Nikomu jsem se nehodil do jeho plánů. Kdybych se narodil jako čistokrevný elf, odvedli by mě rovnou do zajateckého tábora. Kdybych byl člověk, někdo by mě adoptoval. Nebyl jsem však ani jedno a zároveň jsem byl obojí."

NarcisSamec
16.08.2021 odpad!

No tohle byla škoda papíru. Chápu, že kniha je pro jedenáctileté dítě, ale i můj vnitřní jedenáctiletej kluk si trhal vlasy. Autorka je schopná v jedné kapitole zopakovat asi tak desetkrát po sobě, že náš hlavní hrdina je churavý, slabý a bůh ví co ještě a tak stále dokola. Navíc úplně si nemyslím, že pokud bude náš hrdina v pubrtě tak se bude chovat tak jak se chová v knize. Nemyslete si, že dostanete dalšího eragona. Lituju strom, který musel dát život, aby byl vyroben papír jen pro to aby to takhle s ním dopadlo.


Klárka267
21.02.2021 5 z 5

Moc se mi líbila. Škoda, že není další díl.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Letopisy dračích jezdců v seznamech

v Přečtených39x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených4x
v Knihotéce43x
v Chystám se číst23x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x