Léčitel přehled

Léčitel
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/126785/lecitel-126785.jpg 3 98 98

Děj románu se odehrává v Helsinkách blízké budoucnosti, kdy fatální změna klimatu přinesla do zdejších ulic kromě přívalů vody také chaos, utečence, narůstající zločinnost a epidemie různých chorob. Dva dny před Vánoci zmizí beze stopy novinářka Johanna Lehtinenová. Policie, jíž se zoufale nedostává lidí a prostředků, se takovou "banalitou" odmítá zabývat. Proto se novinářčin manžel, básník Tapani Lehtinen, pustí do hledání sám, na vlastní pěst. Poměrně záhy odhalí, že manželčino zmizení souvisí s tím, že Johanna shromažďovala materiál o sériovém vrahovi, který systematicky vyvražďuje průmyslové magnáty včetně jejich rodin, úspěšně několik let uniká policii a nechá si říkat Léčitel. Tapani však při zběsilé dvoudenní honbě za vražedným monstrem zároveň narazí v manželčině minulosti na několik velmi překvapivých a s Léčitelem úzce souvisejících okolností, o nichž za deset let trvání manželství neměl nejmenšího tušení. ... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Léčitel. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (25)

Lawiane
15.01.2022 3 z 5

Palec nahoru za propracovanou atmosféru dystopiských Helsinek, která ještě není úplně postapo, ale ukazuje klimatické potíže, ve kterých se lidé ještě snaží vést dál tak nějak normální životy a působí tedy děsivě představitelně a realisticky. Palec dolu bych naopak dala za samotný děj, který ke konci místo aby gradoval, tak víc a víc chřadl. Když ty palce zprůměruju, je průměrná i celá knížka, naštěstí poměrně krátká, takže člověk nemusí litovat investovaného času.

kercah
08.11.2020 3 z 5

Kniha není špatná, dýchá z ní taková zimní, dešťová, katastrofická atmosféra. Občas jsem se přistihla, ze jsem byla myšlenkami někde jinde, ale i tak myslím, ze zfilmovaná verze by byla fajn :)


Martina1805
25.09.2020 2 z 5

nic moc, ale když už čtu tak to dočtu do konce bohužel mě kniha nenadchla a byla jsem ráda, že nemá moc stránek.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Léčitel v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených129x
ve Čtenářské výzvě15x
v Knihotéce98x
v Chystám se číst34x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x