Krvavá zima přehled

Krvavá zima https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404436/bmid_krvava-zima-tIo-404436.jpg 3 78 78

Ve škole začínají podzimní prázdniny a patnáctiletá Bergljót už se nemůže dočkat volna stráveného s nejlepšími kamarádkami. Čáru přes rozpočet jí ale udělají děsivé události, které navždy změní životy obyvatel Islandu – zemi napadnou podivné bytosti z neznámých končin a všude, kam zavítají, po sobě nechávají kaluže krve. Zbývají poslední skupinky přeživších, roztroušené všude možně po ostrově. Bergljót a její tatínek nacházejí útočiště na Vestmanských ostrovech na jihu Islandu, Bergljótina maminka a mladší bratr Bragi zmizeli beze stopy. Bude rodina ještě někdy pohromadě? A podaří se někomu zastavit krvelačná monstra?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krvavá zima. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

petr8467
08.05.2021 1 z 5

Nuda, příšerná nuda.

tootsie
17.09.2020 3 z 5

(SPOILER) Na zabitie nudy je to celkom OK, ale lepšie je nad dejom a konaním postáv príliš nerozmýšľať, pretože často nedáva zmysel. A najviac zo všetkého mi vadí, že sa nevysvetlilo, prečo mimozemšťania triedili a hromadili tie veci (topánky, kabelky, ...) a čo sa potom s týmito vecami stalo.


trudoš
29.06.2020 2 z 5

V Tuhé zimě už Hildur Knútsdóttirová popouští uzdu i romantice, takže nám za časů mimozemského útoku začne bujet milostný trojúhelník. Příběh každopádně navazuje přesně v okamžiku, kdy skončily předchozí Podzimní prázdniny, takže bez zbytečných úvodů jsme zase uprostřed akce. Jenže ta se kupodivu nekoná. Postavy odhalí pravdu o mimozemšťanech (která je ještě pitomější, než by mě kdy napadlo) a pak prožívají různorodá dobrodružství, jež jim všelijak komplikují život, v podstatě podle toho, co autorku zrovna napadne. Konec dobrý, všechno dobré a slabomyslná konspirace umírá společně s posledním řádkem téhle edwoodovské historky.
Jedno se však knize upřít nedá a to je čtivost. Strhující atmosféra má blízko k filmu Monstrum, což znamená, že pozornost pomyslné kamery je upřena spíše na hrdiny, než na příčiny okolního dění. A kdyby spisovatelka zůstala v téhle rovině a nepouštěla se do pochybných vysvětlovaček a psychologických dramat, fungovala by její zpráva o krvavé „sklizni“ dokonale.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Krvavá zima v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených100x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených3x
v Knihotéce64x
v Chystám se číst69x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech3x