Krvavá Máry a jiné strašlivé historky přehled

Krvavá Máry a jiné strašlivé historky https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/245593/mid_krvava-mary-a-jine-straslive-histor-245593.jpg 3 103 103

Etnolog a folklorista Petr Janeček vypráví padesátku tajuplných příběhů z nejrůznějších míst naší země o nadpřirozenu, přízracích a záhadných událostech. Ať už jsou pravdivé či nikoli, určitě vás pobaví. Pravda nebo výmysl? Skutečné záhadné události, nebo smyšlené strašidelné historky? Tohle nejsou horory ani duchařské historky, které znáte z filmů, knížek nebo internetu. Jedná se o údajné skutečné zážitky skutečných lidí, kteří tvrdí, že se skutečně staly. Je to pravda? Nevíme. Tyto tajuplné příběhy se ale vyprávějí tak často, na letních táborech, školách v přírodě či na internetu, že je to až zarážející. Etnolog a folklorista Petr Janeček, autor populární knižní série „Černá sanitka“, která se dočkala televizního, rozhlasového a divadelního zpracování, přináší výběr těch nejzajímavějších tajemných příběhů z dnešního ústního podání. Padesátka vyprávění z nejrůznějších míst naší země vypráví o nadpřirozenu, přízracích a záhadných událostech.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krvavá Máry a jiné strašlivé historky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (29)

Kakho-Oto
19.12.2022 3 z 5

Obsahově celkem o ničem, některé "strašilky" jsou poměrně dobré, ale takových je v knize jen málo. Příběhy se hodně opakují a zejména ty převzaté v nedávné době z USA respektive z internetu za nic nestojí, tj. příběhy se Slendermanem či Goatmanem. Ani jsem netušil, že děti kromě ducha Hitlera či satana rády vyvolávají ducha Boženy Němcové. Objektivně bych měl knihu ohodnotit spíše dvěma hvězdičkami, ale za práci, kterou si s tím pan Janeček dal, uděluji slabší tři hvězdičky.

lenkaabooks
19.10.2022 3 z 5

Dočetla jsem asi do poloviny a stačí. Většina příběhů je ve stylu - Cítil jsem dotek chladné ruky na rameni a když jsem vyděšen rozsvítil, nikdo tam nebyl. Oceňuji, že příběhy sestavili studenti, grafická úprava se povedla, nicméně já knihu vracím potřebnějším.
V poděkování mě pobavila věta, kdy děkuje autor jazykové redaktorce za urputný boj s představami internetové generace o českém jazyce.


IvetKl
24.07.2021 1 z 5

Opakující se příběhy, které místy moc nedávají smysl. A strašidelné možná pro děti.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Velký knižní čtvrtek

18.03.2015


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Krvavá Máry a jiné strašlivé historky v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených143x
ve Čtenářské výzvě20x
v Doporučených3x
v Knihotéce70x
v Chystám se číst27x
v Chci si koupit12x