Krásné věci přehled

Krásné věci https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470679/bmid_krasne-veci-37M-470679.jpeg 4 67 67

Jako malá toužila Nina po umělecké kariéře v New Yorku. Její sen se však nakonec rozplynul, a tak začala se svým přítelem Lachlanem okrádat zlatou mládež v Los Angeles. Měla k tomu ostatně ty nejlepší předpoklady: i její matka byla totiž zkušená podvodnice. Když se ale matce vrátí rakovina, musí jinak rozvážná Nina jednat velmi rychle, aby sehnala peníze na drahou léčbu. Rozhodne se tedy vydat i s Lachlanem k jezeru Tahoe do sídla Stonehaven, kde žije mladá dědička Vanessa, a uskutečnit tam svůj dávný plán.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: ekniha , Cosmopolis
Originální název:

Pretty Things , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krásné věci. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (23)

Tesset
27.03.2024 2 z 5

Čekala jsem něco naprosto jiného, musím říct, že tady je anotace pěkně zavádějící (nebo jsem to teda celé špatně pochopila). Taky netuším, proč je knížka zařazena mezi dívčí romány a knihy pro děti a mládež - protože tam postavám bylo chvíli 16? Nesmysl. Jde o klasický psychologický román, čistě pro dospělé. Musím říct, že mě nebavil. Postavy byly strašně nesympatické, nedokázala jsem se s nimi ztotožnit a celkově jsem jejich jednání moc nechápala. Velkou zbytečností bylo opakovaní stejných scén z úhlu pohledu Vanessy i Niny, bez toho by kniha měla míň stran a byla možná i čtivější. Bylo tam pár nečekaných zvratů, ale tak lajdácky popsaných, že člověk akorát pokrčil rameny a řekl si: co jako? Celkově hodnotím spíš jako podprůměr.

Martica
14.03.2024 3 z 5

(SPOILER) Tady jsem se asi opět nechala trochu nachytat na pozlátko. Vůbec jsem nedokázala pochopit Ninu, celá její linka mi připadala zdlouhavá, neuvěřitelná, iritující. Naproti tomu Vanessina linka to vyvažovala, bylo zajímavé nahlédnout jí do života a (možná i trochu škodolibě a závistivě) si potvrdit, že ani pohádkové bohatství nepřinese do duše klid. I ta zajímavá část byla však plná klišé, takže bych celou knihu hodnotila spíš jako podprůměr. Nicméně dávám body navíc za geniální tahy "Lachlana". To byl padouch, jak se patří.


petr_
04.03.2024

Knihu nehodnotím, protože jsem ji nedočetl. Možná že má zajímavý konec, ale nebyl jsem schopen se k němu pročíst.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Kosti v srdci, Hrad ve Skotsku a další knižní novinky (46. týden)

13.11.2022


Knižní novinky (14. týden)

04.04.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Krásné věci v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených82x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených4x
v Knihotéce115x
v Chystám se číst103x
v Chci si koupit20x