Krámek s fantazií přehled

Krámek s fantazií https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535599/bmid_kramek-s-fantazii-660e4ab975992.jpg 4 100 100

Naštěstí se na světě vždycky najde místo, kde se člověk domůže naděje Vítejte v Krámku s fantazií – obchůdku z říše přívětivého magického realismu, který kočuje světem a nabízí všem potřebným starožitné dárky na opravu poničených snů i telefonní aparáty pro kontakt se zesnulými blízkými. Když však jeho dlouholetý správce Earlatidge Hubert Umbray dorazí do australského městečka Boonah, zjistí šokující zprávu: zbývá mu pouhých jednadvacet dní na to, aby za sebe našel náhradu, neboť i jeho žití je sečteno Osud se koneckonců očividně nemazlil ani s jeho mladou zákaznicí Ann, ani s desetiletým Enochem a dalšími postavičkami, jež tváří v tvář těžkému rozhodnutí hledají v této zvláštní instituci útěchu. Budou však ochotni vykročit ze své komfortní zóny a uvěřit na zázrak? A svěřit se do tlapek Nakládané cibulky – kočky, která je tak trochu kouzelná a zná správnou cestu? Povznášející příběh o tom, co vše nás navzdory konečnosti přesahuje, se inspiroval činem Itarua Sasakiho. Tento japonský zahradník si po úmrtí v rodině postavil vlastní telefonní budku a do ní umístil odpojený telefon, aby mohl se zemřelým stále „mluvit“.... celý text

Toto vydání knihy ještě není v prodeji.
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Bude vydáno: audiokniha , OneHotBook
Originální název:

The Emporium of Imagination , 2021


Interpreti: Helena Dvořáková , Jan Vlasák , Matyáš Valenta
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krámek s fantazií. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (33)

Nifredil
30.04.2024 3 z 5

Nápad s krámkem je fajn, příběh taky, postavy mají překvapivou hloubku a pak je tady taky ten pocit, že tohle jsem už četla nebo viděla jako nějaký béčkový americký film, přitom by to mohlo mít náběh i na docela prima biják, když by se toho ujal režisér s vytříbeným stylem. Prima čtení na léto, takové pohlazení s fantasy prvky, pokud ho potřebujete. Dalo by se to zařadit ke všem těm tajemným knihovnám, ale i k těm všem krámkům s různou vůní, které v knihách potkáte.

Butterfly340
21.04.2024 4 z 5

Moc krásná a citlivá kniha, při jejímž čtení ukápne nejedna slza.

Ústředním tématem Krámku s fantazií je ztráta. Ať už někoho blízkého, nebo třeba životního snu. A vyrovnání se s takovou ztrátou.
Myslím, že někomu, kdo zrovna něco takového řeší, může kniha velmi pomoci. Ale i ostatním, kteří se s tímhle momentálně nepotýkají, může být k užitku. Krámek s fantazií obsahuje plno myšlenek, nad kterými rozhodně stojí za to se zamyslet.

Co se mi moc líbilo, bylo, že jsem po celou dobu čtení nevěděla, co se stane v příští kapitole. Děj v žádném případě není předvídatelný, takže do poslední stránky zůstává ve čtenáři napětí.

Postavy mi kdovíjak sympatické nebyly, ale víte co? Ani mi to nevadilo. Užívala jsem si všechno to okolo a chování charakterů jsem brala s nadhledem.

Jediné, co vytýkám a co mě rušilo při čtení, byly místy kostrbaté věty. Zvlášť ze začátku jich bylo více. I když jsem si větu přečetla několikrát, stále mi nedávala smysl. Většinou po několikerém přečtení jsem došla k závěru, že ve větě něco chybí nebo naopak přebývá.

Přesto jsem Krámek s fantazií přečetla za pouhé dva dny a musím říct, že jsem si užívala každou stránku.
Rozhodně doporučuji!


Prudence
03.03.2024 3 z 5

Laskavá fantasy pohádka o ztrátách, smutku a smíření se smrtí. Pěkně se to četlo, příliš silné emoce to ve mně ale nevyvolalo, spíš spokojenost, že je všechno tak, jak má být.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Uteč, dokud můžeš, a další knižní novinky (4. týden)

22.01.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Krámek s fantazií v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených134x
ve Čtenářské výzvě27x
v Doporučených9x
v Knihotéce82x
v Chystám se číst160x
v Chci si koupit60x
v dalších seznamech6x