Kouzelná aktovka přehled

Kouzelná aktovka https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524436/bmid_kouzelna-aktovka-652cff597e68b.jpg 4 31 31

Na jaře se do blízké říčky vrátili raci, a tuhle vzácnou podívanou si druháci Viktor a Hugo nemohli dát ujít. Viky však u vody uklouzne a dokonale se zmaže a školní aktovku promění v potrhanou kouli. Když se loudají přes park domů, na lavičce sedí dva pánové, kteří vypadají jako ze starého filmu. A jeden z nich Vikymu nabídne novou brašnu. Viky si ji rád vezme, ale pak nestačí kulit oči, co aktovka všechno dovede!... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kouzelná aktovka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Petra1323
08.05.2024 4 z 5

Dva žáci z druhé třídy dostanou aktovku, která za ně dělá úkoly. Nejdříve je to příjemné, mají více času na hraní a zábavu, ale pak zjistí, že nic neumí.
Poučení? Kdo chce něco vědět, umět a znát, ten musí pro to něco dělat. Třeba úkoly.

Velké písmo, srozumitelné věty, jednoduchý příběh, málo postav, pěkné obrázky = radost ze čtení a poučení, na které si děti přijdou samy.

„Otevřel aktovku, vytáhl pracovní sešit z matematiky, honem zalistoval a – už se díval na hotové, vypracované cvičení! Aktovka za něj opravdu všechno spočítala!
Viky byl tak ohromený, že se musel posadit. Páni, to znamená, že mám kouzelnou aktovku, říkal si v duchu. Doopravdy kouzelnou aktovku! A potom že kouzla nejsou! Viky se pevně rozhodl, že od této chvíle už nikdy nebude dělat úkoly. Všechno za něj udělá aktovka! To bude panečku život!“

ddkk
01.08.2022 3 z 5

Docela obyčejný příběh dvou druháků, Huga a Viktora. Až na to, že Viktorova aktovka není jen tak obyčejná a umí kouzlit...

Knížka je napsaná tak, aby si ji mohly děti číst samy. Patří mezi Druhé čtení a je doporučena dětem od sedmi let. Příběh je asi proto záměrně jednoduchý, nekomplikovaný a napsaný tak, aby byl blízký právě druhákům.


Atlantis
16.05.2022 3 z 5

Takové jedno velké pokrčení rameny. Neslané, nemastné a vlastně i bez poučení. Hlavní postava Viktor se zlepší díky jednomu trapnému vyvolání k tabuli, vše se pořeší v rámci dvou stránek. Špatné to nebylo, ale rozhodně zapomenutelné.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kouzelná aktovka v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených47x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených3x
v Knihotéce7x
v Chystám se číst4x