Hymna zármutku přehled

Hymna zármutku https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/212373/mid_hymna-zarmutku-212373.jpg 4 55 55

Ze začátku šlo jen o peníze, pak už to ale bylo osobní… To říká Ed Gradduk soukromému vyšetřovateli Lincolnovi Perrymu, když se po letech opět sejdou. Kdysi byli nejlepšími přáteli, teď je Gradduk na útěku, protože mu hrozí zatčení a obvinění ze žhářství a vraždy.

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Knižní klub
Originální název:

Sorrow´s Anthem , 2006


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hymna zármutku. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

Rade
20.09.2021 4 z 5

Detektivka jako ze staré školy. Kamarádství, čest, slušnost, věrnost versus mamon, násilí, zločin, zrada. A výborná dvojka Lincoln a Joe.
Trochu chytne i za srdce, a to mám u detektivek dost ráda, ne vždy se toho u současných drasťáren dočkám. Tady toho násilí bylo taky dost, ale autor se v popisech krutostí nevyžívá, je toho tam tak akorát, aby to bylo i tak působivé. Plus za tu nostalgii vzpomínek na dětství a mládí v současnosti již chátrající, změněné clevelandské čtvrti. Tyhle vzpomínky na rodná místa, která prošla proměnou času, mám prostě ráda…
Dokonce i obě akce v závěru pro mě byly snesitelné a téměř uvěřitelné, a to já popisy divokých bitek a honiček prostě nemusím…
4 a velké plus, ano, ty vysvětlovačky nakonec už mi taky trochu skřípaly, ale je to přeci jen o něco lepší než v závěru trochu překombinovaná jednička.

Roubas
12.10.2019 4 z 5

Chlapské přátelství až za hrob, atraktivní a do detailů promyšlená zápletka a živé postavy hozené mezi slušné množství zvratů, napínavých i akčních scén. Hrozně z toho na mě dýchal Lehane, ať už třeba Tajemná řeka nebo Dotek temnoty (asi tím barem). Na tohohle mistra mu chybí jít ještě víc na dřeň, ale drsnou školu má v malíčku a pohybuje se s jistotou mnohem staršího autora.


Burinkacdbd
08.06.2019 4 z 5

"Hymna zármutku" je název "symfonie" zvuků či atmosféra, která provází záchranné akce během např. požáru...
Detektivka je to taková klidná (chvílemi až nudná, pár akčnějších scén tam samozřejmě je), hlavní hrdina Lincoln Perry je zaujat myšlenkou na očištění dobrého jména svého kamaráda z dětství Eda Gradduka, že jde doslova hlavou proti zdi. Setkáme se s policisty, kteří ne vždy stojí na té správné straně zákona. Hlavního hrdinu příliš nezajímá opačné pohlaví, takže se opravdu upne jen na to vykonávání spravedlnosti. Pomáhá mu při tom bývalý policista Joe Pritchard.
Hodnotím na 3,5 *
2019

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hymna zármutku v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených73x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených4x
v Knihotéce92x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit1x