Koralína (komiks) přehled

Koralína (komiks) https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466821/bmid_koralina-komiks-2kr-466821.jpg 4 153 153

Koralína objevila ty dveře krátce potom, co se nastěhovali do domu. Netušila, že tyhle dveře vedou do jiného světa, který je skoro stejný jako ten náš, jenže na první pohled lepší. Její tadruhá matka a tendruhý otec na ni mají čas a i sousedé jsou daleko zábavnější. Jenomže není všechno zlato, co se třpytí a Koralína nakonec zjistí, že některé dveře by měly zůstat navždy zavřené. Napínavou knihu Neila Gaimana zadaptoval do comicsové podoby výtvarník P. Craig Russell, který je velmi populární díky práci na gaimanově sérii Sandman a comicsovému zpracování klasických operních děl Salome, Prsten Neibelungu a Kouzelná flétna. Gaiman se v jednom rozhovoru svěřil, že ho při psaní Koralíny velmi inspiroval film Jana Švankmajera Něco z Alenky. Koralína vznikala původně jeko scénář přímo pro režiséra Henryho Selicka (Nightmare before Christmas / Ukradené Vánoce Tima Burtona), později byl Gaimanem přepracován do knihy.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Coraline , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Koralína (komiks). Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (26)

zandu
10.11.2022 4 z 5

Vzhledem k tomu, že jsem viděla film a i četla klasickou knihu, nemohu se vyhnout (bohužel) porovnávání. Komiks se mi moc líbil, ale stejně u mě vede filmové zpracování. A jen a jen kvůli tomu dávám o půl hvězdičky méně, než by si tento komiks zasloužil.
Takže za mě 4,5 *

Arkagas
14.08.2022 5 z 5

dnes už kultovní příběh Koralíny a světa za zavřenými dveřmi jsem dostala chuť si znovu přečíst hned po tom, co jsem dokoukala seriálového Sandmana.
Kdo Koralínu jako komiks nečetl, rozhodně to napravte. Je to krásné, drsné, barevné a hodně temné zároveň. A musím říct, že se mi komiks snad líbí mnohem víc, než origoš knížka, protože Craigova kresba je prostě dokonalá a kdo ji zná z ní nemůže spustit oči.

Moje hodnocení: 9/10 - jednu hvězdu ubírám za to, že chci Koralíny víc! :)


Vincenzoci
28.07.2022 4 z 5

Nebudu srovnávat s filmem, který jsem viděl jako první a to před několika lety. Nicméně komiks se mi opravdu líbil, povedené a výstižné kresby, poutavý příběh.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Koralína (komiks) v seznamech

v Přečtených231x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených7x
v Knihotéce59x
v Chystám se číst28x
v Chci si koupit32x
v dalších seznamech2x