Konec černého vraha přehled

Konec černého vraha https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/309103/bmid_konec-cerneho-vraha-Psf-309103.jpg 4 37 37

Od jmenování Reinharda Heydricha do úřadu až po hrdinský čin československých výsadkářů 27. května 1942 byl spáchán atentát na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha. Tento ojedinělý čin na představitele německých ozbrojených sil v průběhu celé druhé světové války byl vyvrcholením pečlivě naplánované operace Anthropoid, kterou provedli českoslovenští výsadkáři Jozef Gabčík a Jan Kubiš. Kniha Konec černého vraha odhaluje dramatický příběh o tom, jak celá tato operace probíhala i kdo byli jeho jednotliví aktéři. Od jmenování Heydricha do funkce v Protektorátu až do posledních bojů v kryptě pravoslavného chrámu sv. Cyrila a Metoděje. Přináší dobové citáty, detaily vyšetřování, osobní příběhy plné odvahy, ale i zrady v jednom z nejdramatičtějších momentů naší historie.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Konec černého vraha. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

vvikingg
15.12.2023 4 z 5

Kniha poplatná své době, dnes je pohled na atentát, díky přesnějším informacím ucelenější. Synonymem zrádce se stal Čurda, autor se zmiňuje i o druhém zrádci Viliamu Gerikovi a to si docela cením, moc informací v literatuře o něm není.

jan.para
14.04.2023 2 z 5

Kniha se ve světle dnešních informací špatně hodnotí. Kostra příběhu je správná, ale i tak je v knize spousta nepřesností. V knize jsou také úsměvné výpovědi Ladislava Vaňka o kterém již dnes víme, že to byl spolupracovník Gestapa a StB a jen si přivlastňovací zásluhy padlých.


Aveli
24.11.2018 3 z 5

Zajímavá kniha, spíše odborného kontextu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Konec černého vraha v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených57x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených1x
v Knihotéce72x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x