Knižný klub slečny Lucy přehled

Knižný klub slečny Lucy https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/402663/bmid_knizny-klub-slecny-lucy-iOt-402663.jpg 3 69 69

Dvadsaťštyriročná Lucy zúfalo potrebuje začať odznova. Večne nezadaná a frustrovaná zo štúdia na univerzite sa rozhodne pre prácu v malej knižnici. Čítanie a písanie zbožňuje takmer rovnako ako riešenie problémov iných ľudí a knižný klub jej na tieto záľuby poskytuje ideálnu príležitosť. Keď spoznáva nových členov, zisťuje, že práce bude mať viac než dosť. Najväčšou záhadou je pre ňu pekný, ale utiahnutý mladík Callum. Je možné, že sa v ňom ukrýva viac, ako si ľudia myslia? Krátko po tom, čo spolu začnú liečiť zlomené srdcia najvernejších návštevníkov knižnice, začnú medzi nimi lietať prvé iskry. Keď nájde inšpiráciu na svoj román, poslúchne rozum alebo srdce, aby sa dopracovala k šťastnému koncu, po ktorom túži?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Fortuna Libri (SK)
Originální název:

Lucy's Little Village Book Club , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Knižný klub slečny Lucy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (29)

Ludmila91
21.04.2024 5 z 5

Za mě moc hezký příběh

simca9342
06.12.2023 5 z 5

Mlada vysokoškolačka Lucie má místo pořádného života nudnou opakující se prázdnotu.
Sice vystudovala angličtinu, ale skončila v knihovně. Tam ji práce s kolegy sice hodně baví, ale zároveň neví, co s volným časem, který nechce trávit doma. Ani netuší proč přijala práci knihovnice.
S kolegy si sice má co říct , ale nenápadně porovnává svůj zivot s tim jejich. Myslí si, že má dost starostí, ale opak se ukáže ve čtenářském kroužku, který Lucie mimo svou vlastní práci vede.
Scházejí se tam lidé, aby si společně četli to, co je baví a stravili dnesni zrychlenou dobu v klidném místě obklopeni knihami, ale také si vzájemně sdílejí své životní osudy. Pro Lucii se objevil námět. K čemu?

Také nenápadně rýsující se vztah s kolegou Oskarem nabírá její život novým směrem :)


Kory98
14.03.2023 4 z 5

Příběh nejen o knihách a knihovně, ale hlavně o přátelství, která se při čtení a společných aktivitách vytvářejí. Je vždy příjemné sdílet zálibu s podobně založenými lidmi a často vzniknou pevná pouta. Jako na Databázi :-) každý máme své milé a oblíbené spolučtenáře.
Dalším spojovacím článkem knihy je touha dělat lidem kolem sebe radost a to je velký životní dar člověka, ale jen málokdo z nás ho dokáže využít. Pokud se to však podaří, pak je to pocit k nezaplacení... Kniha asi není ničím úplně výjimečná a oslňující, ale je to milé vyprávění a příjemné oddechové počtení.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (11. týden)

10.03.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Knižný klub slečny Lucy v seznamech

v Přečtených85x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených2x
v Knihotéce116x
v Chystám se číst43x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

romance

Autorovy knížky

Emma Davies
anglická
2019  66%Čtenářský klub slečny Lucie