Keď v raji pršalo přehled

Keď v raji pršalo https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396440/mid_ked-v-raji-prsalo-cyq-396440.png 4 570 570

V tejto próze formou denníka mladej ženy stvárnil autor akúsi modernú robinzonádu sympatickej pražskej dvojice Petra a Ludmily. Tí si vytvárajú svoj pozemský raj podľa vlastných predstáv o šťastí.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Keď v raji pršalo. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (119)

MarcoPolo936
07.04.2024 5 z 5

Krásně napsaná kniha o dvou lidech, kteří začínají nový život, jinde a jinak. Příběh o výzvě, trpělivosti, štěstí, dřině, přírodě a lásce s velkým L... Moc se mi líbila komunikace mezi Lu a Petrem. Jejich hezký vztah, vzájemné vtipkování a dobírání se..Taky Petrovo vyznání (str.138).. Pak jsou zde i silné momenty, kdy je člověk trochu naměko. Parádní čtení, kor, když opravujete starou chalupu :-) Závěr knihy podle mě ideální..

laura
21.03.2024 5 z 5

Šťastní lidé jsou nějak podivně skuteční... Pro většinu obyčejných lidí je to obtížná podívaná. Vydražďuje. Je v ní jakási výzva, je to provokace, ale... Čím víc o tom uvažuju, tím víc je jasnější, že bez nich by to bylo na světě k nevydržení... Nevím přesně proč. Možná, že okysličují vzduch - tím, co mají v sobě. Anebo proto, že udržují oheň - to jest ždibec chatrné a stále krachující naděje i pro nás chuďasy a bankrotáže... Naděje na cosi, oč vlastně v životě především kráčí...

Příběh zapadaný vrstvami času, ale stále živý - tak moc živý, že ten tlukot života cítíte, je vám zima, pak zase horko, vězíte až po kotníky v hebounké trávě, touláte se po lesních pěšinkách nebo ve sněhových závějích, slyšíte podivné zvuky z půdy - buch, buch... buch, buch... Bojíte se, šílíte, létáte i padáte.

O lásce, odhodlání, dvou bláznech, co hledali štěstí (a co je našli), o kráse i drsnosti šumavské krajiny, o naději, víře i oddanosti. Příběh o všednosti každodenních chvil, jednom snu, spoustě krásy a něhy, humorném nadhledu i tíži bolestných ztrát, který ani s léty neztratil nic ze své jedinečnosti.

Ty zázračné a neopakovatelné teď, které nám patříš, jsem v tobě šťastná tělem a duší, že snad už ani nemohu být víc, a proto tě od sebe nepustím...


ivetka859
06.03.2024 5 z 5

Něco jako můj sen - vybudovat vlastní pohostinství. A tak jsem těm dvěma spíš záviděla, že žijí ve svojí době, že dům dostali přidělený, přívod vody a elektřiny zajistila obec... Vlastně jim svět kolem šel hrozně na ruku a ku pomoci, ale i tak měli čím trpět a strádat.
V tom páru, v té lásce a Šumavě a budování stavby, v tom všem jsem viděla sebe, nás. Hodně se mě to dotýkalo. Možná i proto se mi čtení tak líbilo, že nás někdo chápe a mluví mi z duše.
Začátek knížky mě držel víc, nevím, čím to. Možná to bylo prvotním nadšením, možná se pak už moc odsouvaly termíny a kupily se nezdary.
Jazyk je krásný, barvitý, polemika inteligentní - hrdinové jsou k tomu dobře nasměrovaní svou profesí - filosof a učitelka.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Keď v raji pršalo v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených910x
ve Čtenářské výzvě90x
v Doporučených47x
v Knihotéce307x
v Chystám se číst189x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech5x