Kdybych zemřel přehled

Kdybych zemřel https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/111333/kdybych-zemrel-e6S-111333.png 4 52 52

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kdybych zemřel. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Pavelpi
19.03.2024 3 z 5

Celkem průměrná kniha autora a dost pesimistická. Jiné knihy od autora (např. Havárie nebo 2000 světelných let ) se mi líbily daleko víc.

Lele61
28.01.2024 4 z 5

Moje druhá knížka od tohoto spisovatele (po Havárii). Opět velmi dobře vykreslené autorovi tak dobře známé prostředí severních Čech. Román vypráví příběh a ukazuje měnící se životní postoje úspěšného architekta Přemka, který je odhodlán udělat velkou kariéru bez ohledu na všechno a všechny kolem sebe. Místo očekávaného vzestupu se však nakonec zákonitě dostavuje střemhlavý pád. Povedený a dobře napsaný román o hledání samotného smyslu života.


georginaa
05.08.2021 4 z 5

Od Jiřího Švejdy mám knihy moc ráda a hlavně i kvůli tomu, že píše o Litvínově, kde jsem bydlela. Známá místa vás nutí se zamyslet a jakoby jste to prožívali s hlavním představitelem příběhu. Hledání sebe sama, jak vlastně prožít ten svůj život, co naplňuje to vnitřní bytí v duši. Přemek bilancuje a hledá nějaké to místo, kde by se cítil dobře, kde hledá nějaké uplatnění ve svém životě. I když je román napsán v jiné době, je to stále aktuální téma pro každého člověka.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

Jsem šťastná. Absolutně šťastná. Tak šťastná, že bych mohla umřít. Usnula. Je podivné, že vrchol ženského štěstí bezezbytku naplňuje představu o životě. Uzavírá jej dalším prožitkům. Vzdává se. Už jen klid a smrt. Jak působí okamžik silného štěstí na muže? Je to jen pobídka k ještě vyšším ziskům štěstí, upozornění na jeho racionální využití. pro ženy konec cesty, pro muže výchozí bod.


Kniha Kdybych zemřel v seznamech

v Přečtených87x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených2x
v Knihotéce62x
v Chystám se číst12x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x