Kdybych byl Egypťan přehled

Kdybych byl Egypťan
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43090/bmid_kdybych-byl-egyptan.jpg 4 11 11

Poutavá a zajímavá kniha o historii Egypťanů. Jak byste asi žili, kdybyste jimi byli? To vše se dozvíte v knížce, která má pouhých 50 stran.

Historie Pro děti a mládež Encyklopedie
Vydáno: , Slovart (CZ)

How Would You Survive as an Ancient Egyptian?, 1995

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kdybych byl Egypťan. Přihlašte se a napište ho.

Hradčiatko
24.01.2025 5 z 5

Zbožňovala som, absolútne, nekriticky a ako dieťa som sa hrala s Barbinami na Egypťanov presne podľa tejto knižky... Mali vystavaný egyptský dom, upravené šaty, rituály, denný program. Boli to nádherné časy, celé týždne som ten egyptský Barbie svet mala rozťahaný po izbe. Neboli mobily, nebol internet, ale boli takéto vizuálne a informačne nabité knihy, ktoré burcovali fantáziu. A áno, my sme sa ešte vo veku 10-12 rokov hrali s bábikami a nehanbím sa za to. Dúfam, že tomu dnes nie je úplne inak, len sa v tej rýchlo-dospievajúcej dobe slečny pred nastylingovými spolužiačkami hanbia priznať. Geniálna myšlienka vytvoriť túto knižku, veľmi obohatila moje detstvo a artefakty sa zachovali. Vo forme Barbie vykopávok poputujú aj vnúčatám :D

Starmoon
15.11.2024 4.5 z 5

Podobne ako pri časti o Vikingoch, aj v tomto prípade som mala dojem, že autori prišli na objavný spôsob, ako nudné fakty prezentovať pútavým spôsobom (a ok, uznávam, že pre niektorých aj trochu chaotickým).

Lady Greystoke
28.10.2024 3 z 5

Organizace informací v knize je strašně nepřehledná, přímo chaotická.
A jak bych přežila? - Mohl by ze mě být schopný písař.

Kniha Kdybych byl Egypťan v seznamech

v Mé knihovně5x