Káťa, Katrin, Katynka přehled

Káťa, Katrin, Katynka
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/118906/kata-katrin-katynka-0e4-118906.jpg 4 92 92

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Káťa, Katrin, Katynka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (24)

Nofar197
07.09.2023 4 z 5

Haki34 : Tak Enuna byl bez konkurence, bez predpirky a bez namaceni : "Máti, tady je to sile. Já to nevydr. Protože je to votra. "
Jinak na tu knížku rada vzpomínám, skutečně se ten prázdninový příběh odehrává koncem padesátých let - tehdy ji četla i moje mamka. Je až s podivem, že tam nebylo žádné soudruhovani a jiná ideologická masirka. Jinak Una, to byl také pripad. Navrch huj a vespod fuj.

haki34
08.02.2023 4 z 5

nalezená v knihobudce. A přitom docela milá dívčí knižečka. Sice Káťa vlastně neví, co chce, občas ak trochu působí i knižečka, ale celkově velmi milé počtení. Osvěžující byla Una-Jaruna, to by mě nenapadlo tahle "komolenice". Strašně se mi líbila postava babičky Katynky, dokonce její příběh zaujal víc než ten aktuální, dětský. Ráada jsem se vrátila spolu s ní do období první světové války, ba i pár slziček pustila. A co příběh moderní ?? soudě (nebo spíše odhadujíc) podle věku babičky, odehrával se pravděpodobvně v 50tych letech 20.století ??? někdy působil aktuálně i na modernější dobu, někdy zas brzdil. Překvapila postava dědy - intelektuála nad věcí, kdybych ho měla vystihnout jedním slovem -- byla by to ironie. Nesourodá směs vnoučat, jejich kamarádi, které poznávají na malém městečku na ŠUmavě (Enuna - přezdívka i týpek za všechny drobné !!!). Káťa a její první lásky, a taky období druhého vzdoru a první puberty...jsem zvědavá, zda si přečte i náctiletá dcera a co na ni řekne ;))
akorát místy takové že přijede si jen tak kamarádka a ubytujeme ji (Una), zároveň ji pomluvíme a pak taky vystěhujeme - působilo trochu drsně a nereálně..
však počtěte a uvidíte ;)


Nofar197
07.11.2022 4 z 5

Další prázdninová četba roku 1988. V té knize je hodně skrytého moudra. Osmacka Káťa se nechá oslnit falešným pozlatkem, kterým disponuje její kamarádka Una - ale během prázdnin na Šumavě díky svému okolí a deníku své babičky, která toužila stát se lékařkou v době, kdy něco takového bylo téměř nemožné, se vrací se svému pravému já, z Katrin se stáva opět Káťa odhodlána jít do za svým snem.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Káťa, Katrin, Katynka v seznamech

v Přečtených142x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených1x
v Knihotéce60x
v Chystám se číst17x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech2x