Karavana bratranců přehled

Karavana bratranců https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/297231/bmid_karavana-bratrancu-g1T-297231.jpg 4 15 15

Dosud nevydaný rukopis Svatopluka Hrnčíře, který by letos oslavil 90. narozeniny. Dva bratranci, zbrklý Kuba a uvážlivý Vráťa se vydávají na prázdninový výlet na kolech za dědečkem do Jizerských hor, kraje sklářů. Poprvé sami, bez rodičů! Vezou s sebou tajemný přístroj - klikostroj a doufají, že jim dědeček prozradí, k čemu sloužil. Jenže Kubovi někdo po cestě klikostroj ukradne, stejně jako kolo, na kterém ho vezl. Podaří se mu zloděje najít? A co když je všechno jinak, než to na první pohled vypadá? Poetický, jemně melancholický dobrodružný letní příběh.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Karavana bratranců. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Turlogh
18.04.2021 4 z 5

Vcelku čtivá a zábavná knížka o zvláštním pradědečkovi, rodinném setkání bratranců a sestřenic rozsáhlé rodiny Tesárků a také o krádeži kola a tajemného vynálezu pradědečka toho nynějšího pradědečka. Není to samozřejmě taková pecka jako třeba Uctívači anebo jiné knížky Sváti Hrnčíře, ale rozhodně jsem se nenudil a proto mohu doporučit dětem k přečtení. Howgh.

Blue
25.03.2021 3 z 5

Je mi líto, že to musím napsat, ale mne kniha zklamala. To, že je už značně zastaralá, je okolnost, která by šla pominout, kdyby příběh samotný byl nějak zajímavý. I Foglar je dnes zastaralý, ale dá se pořád dobře číst. Čtenáře strhne zajímavým, často i napínavým příběhem. Bratranci to nedokážou. Je to přece jen kniha poněkud nevýrazná.


kristijan
02.11.2020 4 z 5

Příběh Karavany bratranců je plný vzpomínání, vracení se ke kořenům a znovuobjevování zapomenutého. Pokud se na to podíváte jako na jakýkoliv jiný příběh, budete asi postrádat trošku silnější hlavní dějovou linku. Jako poslední příběh na rozloučenou s velkým spisovatelem dobrodružných knížek to ale má svoji sílu. Nedivil bych se, kdyby to Hrnčíř skutečně jako svoji poslední knihu zamýšlel.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Karavana bratranců v seznamech

v Přečtených14x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených2x
v Knihotéce6x
v Chystám se číst5x
v dalších seznamech1x