Kaput přehled

Kaput https://www.databazeknih.cz/img/books/70_/70334/bmid_kaput-kSD-70334.jpg 4 47 47

Proslulá kniha reportáží známého italského novináře je věnována tragédiím 2. světové války na téměř celém území Evropy. Kniha je rozdělena do několika částí (Koně, Krysy, Psi, Sobi, Mouchy, Ptáci), jejichž účinek se neustále stupňuje. Jako celek je kniha nevšedním dokumentem o průběhu událostí zejména na fašistické frontě a vizionářským svědectvím o porážce nacismu. Jednotlivé příběhy se pohybují mezi fakty a fikcí, mezi realitou a fantazií a tvoří vrstevnaté podobenství o válce a zároveň je jednoznačným varováním pro budoucnost. V cyklu šesti obrazů je lidský úděl zachycen v okamžicích nejhlubšího ponížení, ale také i živé naděje.... celý text

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: , Odeon
Originální název:

Kaputt , 1944


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kaput. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

PetrCepek
25.09.2023 3 z 5

Trochu mi to připomínalo Eremburgovu literární mozaiku "Roky, lidé, život", vydanou rovněř v odeonské edici Gama. Zejména neuvěřitelným počtem vesměs zbytných (či dokonce zbytečných) postav, majících pouze jediný smysl - prezentovat autora jako světa znalou kapacitu, respektovanou bambilionem významných lidí napříč válečnou Evropou. Ovšem jakmile přestane vytahovat z klobouku jednu tehdejší celebritu za druhou a začne popisovat své pocity či mikropostřehy, je to velmi zajímavé čtení.

Hanina89
22.10.2022 4 z 5

Nečte se to dobře, mnohé dialogy jsou až na hranici srozumitelnosti, ale některé scény už nikdy z hlavy nevymažu, třeba makabrózní pochod znetvořených postav do úkrytu.


Kabuky
21.06.2022 5 z 5

Velmi čtivá kniha, výborný překlad.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kaput v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených56x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených6x
v Knihotéce70x
v Chystám se číst51x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech2x