K otevřenému nebi přehled

K otevřenému nebi
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536789/bmid_k-otevrenemu-nebi-66240b3cd61b4.jpg 4 33 33

Co je důležité, je očím neviditelné. Správně vidíme pouze srdcem. A z výšky. Ti tři se potkali v hangárech společnosti Latécoère v Toulouse, kde železnou rukou vládne pan Daurat. Z řad armádního letectva se sice do civilu odporoučeli z rozličných příčin a povahy mají ještě rozdílnější, ale spojuje je nezměrná touha hledět na svět zase shora. Zatímco poživačný dříč Jean Mermoz je ve vztazích přelétavý i na zemi, Henri Guillaumet slouží jako vzor plachého šťastlivce. A tělnatý, o to však noblesnější snílek Antoine de Saint-Exupéry je možná zhrzený z nešťastné lásky, nicméně už pilně sbírá náměty pro slavné podobenství o zodpovědnosti Malého prince za růži. Francie si může jedině blahořečit. Získala v nich zapálené piloty letecké pošty, na něž se lze spolehnout při přepravě zásilek zpoza zrádných Pyrenejí, z berberské Afriky i Jižní Ameriky. Trojlístku hrdinných letců ubíhají léta sladká i ošidná – to když jejich nasazení poznamená hospodářská krize a krátkozraká politika. A byť se k nim osud zachová ještě drsněji než jejich šéf, s jistotou cítíme, že vysoko v oblacích nechali srdce, která dole jen výjimečně otevřeli ženám…... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: audiokniha , OneHotBook
Originální název:

A cielo abierto , 2017


Interpreti: Ondřej Brousek , Vladimír Javorský
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize K otevřenému nebi. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Afilada
12.10.2023 5 z 5

Skvělá hutná kniha. Na plný počet hvězd ale musí čtenář splňovat několik předpokladů - musí milovat Exupéryho, musí se zajímat o počátky a rozvoj letectví, musí mít nějaký vztah k Latinské Americe.

misssicccka
17.05.2022 3 z 5

Pro mne neuveritelne tezka kniha. Cetla jsem to tri mesice (nebyla nalada - unor 2022 az kveten 2022, takze emoce na pochodu).
Jak uz tu nekdo psal: dalo se z toho vytriskat daleko vice, ocekavani nenaplneno.
Autor nasadil Osvetimskou knihovnici vysokou latku a tu ani pomoci Exuperyho neprekonal.
Nicmene zajimave to je. A zaver je super.


certik003
02.04.2021

Knížka má úžasnou obálku, ořízku i předsádku, je to takový malý skvost. Také jsem se těšila, že si přečtu o autorovi své oblíbené knížky. No ale mé nadšení se velice brzo vytratilo. Možná kdyby byla knížka kratší, protože samotné líčení počátků poštovního létání je podle mě zajímavé, díky lidem jako byl Tony nebo Mormoz nežijeme pořád v jeskyních. Nicméně pro mě byli oba, obzvlášť Mormoz, urputní tím způsobem, co už nemusím. Je super tyhle lidi sledovat z povzdálí, být v jejich blízkosti musí být peklo. Takže se u mě střídaly části, kdy jsem knížku hltala a části, kdy jsem se do čtení musela nutit. Vlastně jsem ji dočetla jenom proto, že Osvětimská knihovnice byla tak skvělá.
3 1/2

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha K otevřenému nebi v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených42x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených8x
v Knihotéce63x
v Chystám se číst72x
v Chci si koupit16x