Jelení Brod přehled

Jelení Brod
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/325113/jeleni-brod-kD5-325113.jpg 4 25 25

Koncem druhé světové války záhadný výbuch způsobí, že se jedna česká vesnice i s přilehlým okolím přesune do jakéhosi paralelního světa, do kterého se navíc občas zatoulají i další lidé z našeho světa. V centru pozornosti autora stojí kontrast obyvatel Jeleního Brodu a socialistickým myšlením poznamenaných nově příchozích.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jelení Brod. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

mol378
09.07.2023 5 z 5

(SPOILER) Vynikající, skvělá zábavná kniha, která pěknou vtipnou a záhadnou sci-fi formou nádherně vystihuje podstatu lidské povahy a to, jak důležité jsou dobré a svobodné podmínky pro rozvoj jejích světlých stránek. Psáno před převratem, ale pozor! Nepoučili jsme se ani trochu, lítáme v tom zas a znova! Dlouho jsem se tak nepobavila a zároveň je mně trošku smutno.

jaroiva
04.10.2022 5 z 5

Taková Bílá paní trochu řízlá Městečkem Pines. Obojí se mi líbilo a líbí se mi i Jelení Brod. Je to vtipné a úderné. Bavilo mě to od začátku do konce. Asi je to ale pro věkovou kategorii tak 40+, možná 45+. Nevím, jestli to ještě mladším čtenářům něco řekne. No, pokud se vám líbil film Bílá paní, tak snad se bude líbit i tento román.


knihoun
26.09.2019 5 z 5

opravdu vtipné, dokonalá karikatura socialistických absurdit, které jsou díky jistému nadpřirozenému jevu konfrontovány s normálně fungujícím řádem věcí

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jelení Brod v seznamech

v Přečtených30x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených4x
v Knihotéce21x
v Chystám se číst22x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech2x