Je to jenom sranda přehled

Je to jenom sranda
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536231/bmid_je-to-jenom-sranda-66183b15f0acc.jpg 4 23 23

Na střední škole Abrahama Lincolna byla vyhlášena soutěž krásy a talentu. Její vítěz má získat pohádkovou odměnu a smlouvu s modelingovou agenturou. Mezi přihlášenými je i Aaron, který potřebuje peníze na univerzitu. Mia se zase chce prosadit jako make-up umělkyně na sociálních sítích. A Samantha touží získat respekt ostatních. Uvnitř ale všichni svádí své osobní boje – s anorexií, steroidy, vitiligem. Online bitva o přízeň hlasujících začíná. Co budou soutěžící ochotní pro výhru obětovat?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Je to jenom sranda. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Vruznychsvetech
04.06.2024 5 z 5

Co jednomu se líbí druhý nenávidí. Aneb oblíbená hláška nic není pro všechny anebo 100 lidí 100 chutí? To jsou všechno věty, které se mi vyrojily v hlavě po přečtení některých recenzí. Tak se pojďme podívat, proč a co si o celé knize vlastně myslím.

V první řadě se mi moc líbí samostatné zpracování, kdy nás příběhem provází tři hrdinové a občas je kapitola z pohledu toho a podruhé zase z pohledu někoho jiného. Dávalo to za mě prostor k tomu, abychom si vytvořili vztah ke všem hlavním postavám a zároveň, když nám jedna nesedla, tak jsme tam pořád měli ještě ty dvě. Mojí nejoblíbenější se stala Sam, která to prostě měla asi z mého pohledu nejtěžší?

Druhou věcí, co se mi moc líbila, ale často to vidím vytýkané je jakási překombinovaní aneb tři postavy a každá má svého vnitřního a svým způsobem i vnějšího démona. Upřímně? Autorka se netají tím, že všechny postavy něčím trpí, takže ano do knihy jsem šla s tím, že jsem předem věděla, že každá ta postava má nějaký problém tudíž to za mě osobně není mínusem. Ba naopak, ať už si to chceme anebo nechceme přiznat každý z nás více, či méně něčím trpí anebo ho sužuje nějaký problém jen to někdo dává najevo a druhý ne, takže to, že se zde každá postava s něčím potýkala mi přišlo naprosto lidské.

Moc oceňuji i poznámky pod čarou od samotné autorky, které nám vysvětlují určité termíny s kterými jsme se do teď nesetkali a mi to tak nemusíme dohledávat nikde jinde. Dalším za mě opravdu velkým bonusem jsou telefonní čísla na linky důvěry, které se v knize nachází, protože kde sakra jinde než v knize pro dospívající by měli být?

Co se samotného děje týče, tak ten mi připomínal dost různé filmy a seriály ze střední americké školy. Takové ty u kterých člověk vypne a zasměje se, což bylo za mě taky super, protože toho trpění a kousání nehtů jsme si užili v té hlavní dominantě knihy, kterou tvoří bezesporu postavy a psychologie.

Za mě osobně tedy rozhodně velké doporučení někomu, kdo se chce nenásilnou formou dozvědět něco více o různých mentálních, ale i ojedinělých onemocnění.
/

Fortuna7
30.05.2024 4 z 5

Jsem velmi vděčná, že u nás takovéhle knihy mohou vycházet, protože si myslím, že naše společnost to potřebuje. V této knize se vyskytuje spousta těžkých témat, člověku je během čtení až do breku a to jen díky tomu, jak skvěle jsou vykreslené postavy. Ano, občas mi přišlo, že by bylo lepší, když by měla jedna postava ,,jen" jeden problém, protože takhle to někdy působilo trochu nedořešeně... Neskutečně se mi líbilo zapojení modelingové soutěže a obálka knihy je geniální. Autorka má velký potenciál a já doufám, že se brzy dočkáme dalších příběhů.


ElessaRiverbow
27.05.2024 3 z 5

V první řadě chci říct, že mě kniha na první pohled uchvátila překrásnou obálkou. I přesto, že tolik knih tohoto žánru nečtu, moc jsem se na ni těšila. Jenže bohužel s knihou mám dva celkem dost velké problémy - počet hlavních hrdinů a to, že žádný z problémů a těžkých témat není probrán úplně do hloubky a že jich každá z postav má hned několik. Na 300 stranách podle mě prostě nelze dostatečně dobře představit hned tři postavy a všechny jejich problémy. Tahle kniha má rozhodně obrovský potenciál, autorka píše skvěle a rychle jsem se začetla. Ale musím tedy uznat, že když už se tam nějaké těžké téma nakouslo, bylo pro mě někdy až obtížné číst. Hodně mě zaujalo téma toxické maskulinity, které se nikde jinde moc nevidí. Nejvíc mi z postav asi sedla Samantha, Mia a Aaron taky nebyli špatní. Konec jsem doslova hltala a byla jsem i mile překvapená, jak to vše dopadlo.

Moc děkuji @humbook_blogeri a @humbook za poskytnutí knihy k recenzi #humbookblogeri

všechny komentáře

Související novinky (1)

Pravidla hry, Léčebna a další knižní novinky (15. týden)

07.04.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Je to jenom sranda v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených20x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených2x
v Knihotéce37x
v Chystám se číst17x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech3x

Autorovy knížky

Blanka Luxová
česká, 2003
2024  78%Je to jenom sranda