Jalové myšlenky lenivého člověka - Kniha pro sváteční zahálku přehled

Jalové myšlenky lenivého člověka - Kniha pro sváteční zahálku https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506407/bmid_jalove-myslenky-leniveho-cloveka-kn-q00-506407.jpg 4 48 48

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jalové myšlenky lenivého člověka - Kniha pro sváteční zahálku. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

gabriel375
21.03.2024 5 z 5

opäť uvediem, že tu predsa nejde o román, ale o fejtóny, glosy,poviedočky, a fantasticky vykreslený odraz rokov 1890-1920 , tak čo tam kto chce hľadať depresívne dnes? naopak, pre tých, ktorí radi používajú pri čítaní fantáziu , vás to kopne v časovej slučke späť o sto rokov. Pri tom máte pocit, že autor žije dnes, myslením predbehol svoju dobu. Pohodovka ,ktorá patrí do knižnice

drakamena
17.03.2024 3 z 5

Od humoristy jsem čekala něco víc, no, humorného. Až na několik výjimek byly úvahy v této sbírce velmi melancholické, smutné až depresivní. Rozhodně nedoporučuji někomu, kdo se zrovna cítí pod psa. Musím zkonstatovat, že i sbírka střípků z pohřebního ústavu, "Upřímnou soustrast" od Guillauma Baillyho, byla veselejší než tohle.


Forestwalker
09.12.2022 3 z 5

Knížka je docela zábavná, ale proti Třem mužům je to jen slabý odvar, i když se v ní mihnou staří známí, jako je Montmorency nebo bludiště v Hampton Courtu. Taky se v ní ovšem ve větší míře objevuje větší než malé množství nostalgie (přitom ji autor napsal před třicítkou), která zbytečně zpomaluje i Tři muže ve členu.
Musím ještě dodat, že jsem četl velmi starý překlad a vím, že u humoristických knih je právě překlad podstatnou součástí díla. Ke knize jsem ovšem přišel jako slepý k houslím; pozvali mě, abych pomohl vymalovat, a pod starým nábytkem byly staré knihy. Tuhle z roku 1926 jsem tedy dostal od cesty. Podle tiráže by měla mít přebal od Josefa Lady, ale ten už vzal dávno čas, takže jsem ji sem nafotil v aktuálním stavu (dané vydání v databázi zcela chybělo).

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jalové myšlenky lenivého člověka - Kniha pro sváteční zahálku v seznamech

v Přečtených79x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených2x
v Knihotéce34x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit4x