Jak si smrt došla pro kata : a další mordy z dob c.k. a první republiky přehled

Jak si smrt došla pro kata : a další mordy z dob c.k. a první republiky https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/275249/bmid_jak-si-smrt-dosla-pro-kata-a-dalsi--7Vk-275249.jpg 4 25 25

Na základě archivních dokumentů líčí autor prostřednictvím přímých účastníků, katova pomocníka, vyšetřujícího soudce, syna zavražděného, detektiva, soudního zpravodaje či advokáta) příběhy lidí, které chamtivost či psychická porucha přivedla před soudní porotu, do vězení nebo až na samotnou šibenici.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak si smrt došla pro kata : a další mordy z dob c.k. a první republiky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

hopla
17.09.2020 4 z 5

Solidně připravené, poutavé čtení, bez bulvárního nádechu. Autor nám nepřipravil jen klasické "soudničky," ale hlavně nás seznámil se systémem soudnictví na našem území od doby císaře pána až po "tatíčka Masaryka." Velký prostor je tu věnován také otázce vykonávání trestu smrti a udělování milostí. Pochvalu si zaslouží přehledná grafická úprava. Výhradu bych měl jen ke zbytečnému opakování některých pasáží.

Silmarien
16.07.2017 3 z 5

Popis vyšetrovania a súdnych pojednávaní z niekoľkých prípadov vrážd. Treba sa nachystať na vtedajší úradný jazyk i vyjadrovanie bežných ľudí (obžalovaných a svedkov), ale je to zaujímavý náhľad do tohto sveta. Čiže odporúčam pre ľudí, ktorých podobné veci zaujímajú.


jirickovazuzka
24.05.2017 5 z 5

Tahle kniha by měla být vzorem pro autory detektívek

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jak si smrt došla pro kata : a další mordy z dob c.k. a první republiky v seznamech

v Přečtených27x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce28x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x