Jak chytit krtka: A najít v přírodě sám sebe přehled

Jak chytit krtka: A najít v přírodě sám sebe https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488340/bmid_jak-chytit-krtka-a-najit-v-prirode--Tto-488340.png 4 49 49

Skromná a meditativní oslava života, přírody a záhadných tvorů z podzemí. Krtci jsou sice obyčejná, ale přesto záhadná stvoření. Jejich zvyky jsou nevyzpytatelné, mají podivná těla a jsou to naprostí samotáři. Spisovatel a zahradník Marc Hamer se jim přiblížil víc než kdokoli jiný. Nejen kvůli své letité zahradnické praxi, ale i díky zkušenosti venkovského chlapce bez domova, zvyklého přespávat v remízcích a toulat se otevřenou krajinou. Během let se Hamer o malých hebkých tvorech z podzemních temnot naučil opravdu hodně, stejně jako o pověrách, které krtky obklopují. Práce na zahradách vyškolila Marka Hamera nejen v chytání škůdců, ale i v občasné životní nutnosti přijímat věci (a krtky) takové, jaké (jací) jsou. Kniha Jak chytit krtka pojednává nakonec možná více o lidech zahrabaných ve svých životech než o krtcích samotných. Ocení ji zejména čtenáři, kteří si oblíbili knihy Tajný život stromů, Život v zahradě nebo Muž, který sázel stromy. Překlad Vojtěch Ettler, verše přebásnil Milan Děžinský.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry Příroda, zvířata
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

How to Catch a Mole: And Find Yourself in Nature , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak chytit krtka: A najít v přírodě sám sebe. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

jes09
30.06.2023 4 z 5

Pro mě příjemné překvapení, dozvěděla jsem se mnohé o životě krtků.

Křovák
02.06.2023 3 z 5

Spíše než o chytání krtků je knížka o celkovém životě autora, zajimavy styl vyprávění, časté melancholické úvahy o smyslu a konci zivota atd.


Sirina
29.12.2022 2 z 5

Melancholická kniha o chytání krtků a životě. Dozvěděla jsem se pár zajímavostí, které jsem o krtcích nevěděla. Líbil se mi způsob, jakým dokáže autor přemýšlet o běžných věcech, které nám mnohdy nestojí ani za pozornost.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (34. týden)

18.08.2019


Citáty z knihy (2)

Kosu používám, protože je tichá a neznečišťuje ovzduší, ale hlavně proto, že tak veškerému životu na louce dávám čas uniknout.


Zahradničení není v souladu s přírodou: využívá přírodní zákony a vědecké poznatky k tomu, abychom určitému místu vnutili svoji vůli, a u některých lidí tato potřeba ovládat zachází do krajnosti.


Kniha Jak chytit krtka: A najít v přírodě sám sebe v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených54x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených4x
v Knihotéce28x
v Chystám se číst52x
v Chci si koupit18x