Indiánské pohádky přehled

Indiánské pohádky https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/86881/indianske-pohadky-86881.jpg 5 13 13

Indiáni se do své nádherné země propadli dírou v obloze, když se pokoušeli ulovit slunce. Nevěříte? Bylo to přesně tak - přesvědčte se sami. A nezapomeňte si pak přečíst, jak se do jejich země dostala smrt a kdo jim daroval nejvzácnější kov, který kdy poznali, i když to nebylo zlato. Můžete se pak s dakotskými bojovníky vydat na válečnou stezku, anebo s Tinglity na lov velryb. Uvidíte, jak irokézský náčelník Hiawatha spojil rozvaděné kmeny v boji proti nepřátelům. Algonkinský kouzelník Šingebis vás ohromí svou silou i chytrostí v boji proti Severnímu větru a zunský chlapec Ahajute zas odvahou, s níž přemůže krutého Mrakoužrouta. Tulák Vihio, o kterém si rádi vyprávěli Čejeni stejně jako Arapahové a Čoktové, vás jistě rozesměje svými šprými na vrub pyšného grizzlyho, ale u jiných příběhů vás možná bude mrazit... Indiánské příběhy a pověsti v podání Vladimíra Hulpacha se už staly klasikou. V novém vydání je doprovázejí nádherné ilustrace dalšího klasika tvorby pro děti - ilustrátora Josefa Kremláčka. Nakladatelství Brio zařazuje soubor do své vlajkové edice Pohádek z celého světa, jejíž design (typický čtvercový „špalík“) mimořádně vyzdvihuje krásu textu i obrázků, kterými jsou špalíky doslova nabity.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Indiánské pohádky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

Bára...
22.06.2016 5 z 5

Kdysi jsem je četla a byla příjemně překvapená. Teď se snažím louskat knížku v Angličtině. Jednoduché pohádky z opačného světa.

zuzosch
19.11.2012 5 z 5

Krásná poetická knížka plná příběhů z jiného světa


kniholka
07.12.2011 5 z 5

Indiánský pohled na svět, který vám tyto pohádky skvěle přiblíží. Jako dítě jsem je před spaním přímo hltala a vracím se k nim dodnes.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Indiánské pohádky v seznamech

v Přečtených14x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených3x
v Knihotéce11x
v Chystám se číst22x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech2x