Indáni z Vetrova přehled

Indáni z Vetrova https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/287415/indani-z-vetrova-eBh-287415.jpg 4 155 155

Na indiány si hrál aspoň na chvíli jistě každý správný kluk. Pro devítiletého Fandu Blesíka alias Chytrou lišku je to ale víc než hra – odmala vyrůstá v dětském domově a nepoznané teplo rodiny si vynahrazuje vysedáváním u poradního ohně… Hlavními hrdiny příběhu jsou děti – z vesnice Hroznov a z dětského domova na Větrově.Hry a nezbednosti, strasti, dětská přátelství i sváry, touha po harmonické rodině a po štěstí...... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Indáni z Vetrova. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (25)

dpxcz
29.04.2024 3 z 5

Přečteno paralelně se sedmákem, který tuhle knihu má v povinné četbě do školy. Nikdy jsem knihu nečetl, ale kdysi jsem viděl film, takže mi byl děj celou dobu povědomý.

Nofar197
18.01.2024 5 z 5

Zámeček Vetrov je na první pohled idylické místo v jihomoravské vesničce Hroznov. A na tomto místě postupně objevujeme spletenec lidských osudu. Jde totiž o dětský domov. Z dětského kolektivu výrazně vystupuje skupina chlapců, kteří si říkají indiáni - každý večer se scházejí u praskajiciho ohně v zahradě a sdílejí vzájemnou blízkost. Jsou si navzájem rodinou, kterou jim osud nedopřál. Ať už náčelník Přemek - Kančí zub, Šedý grizzly, Premkuv rudý bratr Fanda- Bystrá liška, nebo Láďa - Černý šíp. Ale vetrovsti indiáni jsou trnem v oku partě hroznovskych chlapců, které vede Lojzek Šíma.....

"Nemohl vědět, jak nedostižným snem se pro něj stane rodina, zatímco ledové obrázky se budou vracet každý rok."

"Zradit může úplně každý. Bude lepší
spoléhat se jen na sebe. "

"Přišel na to, že v dětském domově jsou na tom všechny děti zhruba stejně. Ať už za nimi jezdí rodiče s bonbony, nebo ne. Ať jsou na tom jako Láďa - Černý šíp, jehož rodiče zemřeli. "

"Všechno svádět na vetrovaky. Tož to
ne. "


Fidibus
14.11.2023 4 z 5

Zamyšlení nad tím, co je vlastně pro dítě z děcáku rodina. Silný příběh s humornými scénami, trochu poplatný době (pohraničníci). Poslech jako rozhlasová četba na pokračování, porovnání se známým filmem, který myslím knížku dobře vystihl.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Indáni z Vetrova v seznamech

v Přečtených255x
ve Čtenářské výzvě23x
v Doporučených5x
v Knihotéce113x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech2x