HORRORSTÖR přehled

HORRORSTÖR
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231117/bmid_horrorstor-231117.jpg 4 251 251

Podivné věci se dějí… ve velkoobchodě s nábytkem Orsk v Clevelandu. Každé ráno vedoucí přijede do obchodu a zjistí, že police Kjërring jsou rozbité, ze sklenic Glans zbyly jen střepy a kdosi rozmlátil i šatní skříně Liripip! Je nadmíru jasné, že něco tu nehraje. Aby záhadu rozluštila, dohodne se trojice zaměstnanců, že bude v obchodě dobrovolně pracovat přesčas. A tak v brzkých ranních hodinách na podlaží s vystaveným nábytkem zaslechnou zvláštní zvuky a ocitnou se tváří v tvář něčemu, co by si nepředstavili ani v nejděsivějších snech. Horrorstör se dá charakterizovat jako tradiční příběh o strašidelném domě, ovšem ve zcela současném pojetí, a to nejen neotřelým výtvarným a grafickým zpracováním.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize HORRORSTÖR. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (67)

DominaCZ
18.05.2024 odpad!

Propána strana 90 a furt pracovní kydy, popisy obchodu co kam kudy vede, co je kde vystavený a její po.ranej život. To mě fakt nebere. Teď do toho ještě kecy o duchách od raplé korejky, ale akce žádná.

Ona jako dělá x let na pobočce která ani neví kde se nachází, že ji nemůže udat policii??? Trapný prostě.

A malůvky o ničem, stejně jako nákresy ala katalog v úvodu každé kapitoly. Zbytečný. Zklamání děsný.

vnimat_Krasu
02.10.2023 4 z 5

Mám Hendrixe rád. A tenhle jeho paperbackovej horor, co si kromě textu hraje i s grafikou wannabe-IKEA katalogu, je přesně jeden z těch špílců, kterej mě od něj baví. Možná proto straním HORRORSTORU víc, než by si zasloužil. Souboj ústřední pětice se zlem v obchoďáku je totiž veskrze rutinní, solidně odsýpající kravinka. Baví mě ale, jak důmyslně v ní Hendrix pracuje s klišé ikeáckejch oddělení. Baví mě postava Basila, co celou firemní politiku bere až komicky vážně. Baví mě, jak se grafika knížky nenápadně proměňuje v absurditu. Baví mě, že jsem to přečet za dva večery. Ergo: bavilo mě toho docela dost.


Vixiene
06.11.2022 2 z 5

Na Horrorstor jsem se nadmíru těšila, kvůli jeho originálnímu zpracování. Díky tomu, v jaké formátu kniha je - obdoba Ikea katalogu - a také tomu, že není plná pouze textu, ale je zde i grafika, tak utíká velmi rychle a máte ji za jeden večer přečtenou.

Nicméně obsah už dle mého není až tak slavný, byť námět se mi líbil a hlavně zezačátku mě kniha fakt bavila, bohužel potom začal být děj dosti repetetivní a ani ne úsměvný, spíš nudný. Dialogy postav mi přišly hodně tlačené na sílu a místy až trapné a ani jsem si vlastně žádnou z postav neoblíbila. Mohlo to být hezky děsivé vyprávění, to mi Horrorstor ale bohužel nakonec vůbec nenabídl.

B-čkové horory mám ráda na koukání, ovšem ne na čtení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha HORRORSTÖR v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených299x
ve Čtenářské výzvě44x
v Doporučených12x
v Knihotéce147x
v Chystám se číst74x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech3x