Gideonův kruh přehled

Gideonův kruh https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/275558/mid_gideonuv-kruh-2bM-275558.jpg 4 69 69

Hammarbyjská série série

< 5. díl

Severskou letní nocí běží mladá nahá žena. Ráno ji policie najde ve stockholmské čtvrti Söder před dveřmi Johna Gideona. Žena nekomunikuje s okolím a nikdo neví, kdo je, co se jí stalo, ani proč se ocitla právě před těmito dveřmi. Sousedé vypovídají, že jeho bytem prošlo nesčetně mladých dívek a komisař Hammarbyjské policie Sjöberg začíná vyšetřovat. Když je Gideon nalezen ve svém bytě mrtvý, vyvstávají nové otázky. Byl to pedofil nebo snad dodavatel dívek takzvanému kruhu násilníků? Ve stockholmském souostroví rybář vyloví tělíčko nemluvněte a stopy policii zavedou k devět let starému zmizení adoptovaného dítěte a k děvčátku na houpačce, jejíž snímek je nalezen v Gideonově mobilu. Silný a mnohovrstevný příběh o temných zákoutích lidské duše. 5. díl severských psychologických detektivek.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Vyšehrad
Originální název:

Gideons ring , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Gideonův kruh. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

Nikotina
09.12.2020 1 z 5

Knihu jsem koupila v akci, nic jsem o ní nevěděla. A mohlo to tak i zůstat. Nic zajímavého, postava Petry je mi extrémně nesympatická a protivná. Jsem zklamaná, na knize nedokážu najít snad žádné pozitivum. Už po ní nikdy nesáhnu.

elena2054
24.09.2020 4 z 5

Pozor, text obsahuje malý spoiler!

Knihu jsem koupila v nějaké akci spolu s jinými, autora jsem neznala.
Že je to kniha ze série, jsem zjistila až během čtení.
V hodnoceních jsem se navíc dočetla, že část obsahu knihy navazuje na děj z minulých knih série, což mi názor na knihu může zkreslovat.
Kniha se mi zprvu nečetla úplně snadno, možná proto, že všechny postavy byly pro mne nové.
Co se mi na knize líbí, že autor nepotřebuje potoky krve k tomu, aby vytvořil dobrou detektivku a také to, že coby čtenář, jsem součástí vyšetřování. Autor mi netají myšlenky kolegů, takže můžu dedukovat s nimi.
Co mi na knize moc nevyhovuje, je téma pedofilie a sexuální násilí.
Každopádně mé první setkání s autorem hodnotím vysoko a nevylučuji, že si přečtu sérii celou. Ovšem chronologicky. :)


KočkomilkaJana
09.09.2020 2 z 5

Dokud se od té půlky knihy nezačne do případu montovat i historie a postižená dcera jednoho z policistů, jde o hezký souhrn základních klišé pohledů na atraktivní znásilněné ženy a předsudky vůči starším mužům. Vše je silně citově podbarveno, tedy zůstat s chladnou hlavou jde jen těžko. Nedejbože když se objeví kyberšikana. V tu chvíli dostává zabrat celý tým, snad kromě Štiky - každý na své frontě má problémy a přesto pracuje na 110%. Ani to, že jsou všichni téměř superhrdinové v oblasti zvládání únavy a stresu a tíže toho, co se děje dětem a mladým lidem, nesnižuje kvalitu knihy tolik, jako právě to odsunutí na druhou kolej “větším případem z předchozích dílů”. Ono totiž vyšetřovat především vraždu, ale k důkazům přicházet jen tak aby se neřeklo, náhodou a ze zvláštních zdrojů extra neupoutá. I když to je všechno zabaleno tak perfektně, jak to umí s nábytkem jenom Ikea.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Gideonův kruh v seznamech

v Přečtených97x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených6x
v Knihotéce93x
v Chystám se číst34x
v Chci si koupit10x