Život udeří, kam se mu zachce přehled

Život udeří, kam se mu zachce https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/367334/bmid_zivot-uderi-kam-se-mu-zachce-tP5-367334.png 4 171 171

Hamburg série

< 3. díl >

Párty, zábava a volnost – to je pro Marii nejdůležitější na světě a ona svůj bezstarostný život miluje. Vše se ale rázem změní ve chvíli, kdy sestra Christine těžce onemocní a požádá ji, aby se během její léčby postarala o malá dvojčata, na které je sama. A nejen to, musí převzít i sestřino místo v rodinné loděnici. Marii začne brzy všechno přerůstat přes hlavu: nemocná sestra, turbulentní rodinný život, firma, jejíž budoucnost je ve hvězdách. A jako by toho nebylo dost, uvědomí si podivné šimrání v břiše pokaždé, když zahlédne svého šéfa Daniela. A ve chvíli vrcholného chaosu přijde další životní zkouška...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Das Leben fällt, wohin es will , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Život udeří, kam se mu zachce. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (42)

yonda
19.04.2024 5 z 5

Četla jsem předešlou knihu P. Hulsmann a musím říct, že autorka dost vyrostla. Bylo to vtipné ale i hodně dojemné a bavilo mě to.

Lionela86
27.07.2023 5 z 5

A mně se to líbilo ;-) Červené knihovně příliš neholduji, ale toto léto opravdu potřebuji oddech, takže už je to třetí kousek v řadě (po Čokoládovém průšvihu od stejné autorky a Pláži v Chorvatsku od J. Caplin). A za mě nejlepší. Hlavní hrdinka a její vývoj mě bavily, zasmála jsem se, v souvislosti s tématem rakovina i zasmutnila. Od začátku sice víte, jak dopadne milostná linka, ale běžně čtu detektivky, kde většinou do poslední chvíle neznám pachatele, takže je to taková malá kompenzace :-D Na konci na můj vkus až moc přeslazeno. I tak dávám plný počet :-)


Kudík
07.07.2023 4 z 5

Moje první kniha od autorky a až nyní zjišťuji, že se jedná rovnou o třetí díl. Předně mám výhrady k anotaci, protože Christine měla dvě děti, a to Maxe (7) a Toni (9), ale s ohledem na věkový rozdíl opravdu nešlo o dvojčata. :) A Daniel byl spíše kolega než šéf, ale to už je jen detail.
Marie (29) se z počátku nechová adekvátně ke svému věku, spíše jako zastydlá puberťačka, pro kterou je život nonstop párty, ale to se s diagnózou její sestry změní. V průběhu děje se dozvídáme, co za jejím chování stojí. Přesto je jako sestra a teta skvělá. Z počátku jsem se vážně skvěle bavila, ať již černým humorem, anebo akcí paintball... to co tam dámy předváděly, nemělo chybu. Závěr knihy je celkem drsný, protože slova někdy ublíží více než činy a nevděk ze strany rodiny o to víc.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Život udeří, kam se mu zachce v seznamech

v Přečtených246x
ve Čtenářské výzvě58x
v Doporučených8x
v Knihotéce199x
v Chystám se číst133x
v Chci si koupit26x
v dalších seznamech4x

Štítky knihy

láska pro ženy německá literatura Hamburk

Autorovy další knížky

Petra Hülsmann
německá, 1976
2018  77%Čokoládový průšvih
2015  82%Čmeláci v srdci
2018  82%Život udeří, kam se mu zachce
2020  80%Kdyby to bylo tak snadné, dělal by to každý
2021  84%Život není skákací hrad