Globální samoobsluha přehled

Globální samoobsluha https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/229089/bmid_globalni-samoobsluha-229089.jpg 4 63 63

„Jeff Bezos je jedním z největších vizionářů a soustředěných, houževnatých inovátorů naší doby, a podobně jako Steve Jobs mění celá průmyslová odvětví. Brad Stone v této dobře zdroji podložené a čtivé knize výmluvně zachytil jeho zápal a genialitu.“ * Walter Isaacson, autor knihy Steve Jobs Amazon.com začínal s doručováním knížek poštou a vezl se na první vlně internetové hysterie. Jeho zakladatel Jeff Bezos se však nespokojil s pouhým módním on-line knihkupectvím. Chtěl, aby Amazon nabízel neomezené množství zboží, svůdné pohodlí, a to za velmi nízké ceny – aby se stal „obchodem se vším“. Aby svou velkou vizi naplnil, vybudoval vnitrofiremní kulturu plnou neúnavné ctižádostivosti a tajností, do nichž nikdo nikdy nepronikl. Podařilo se to až nyní. Obchod se vším je zevrubnou biografií technologického kolosu, který jako jeden z prvních a ve velkém vsadil na internet a navždy změnil to, jak nakupujeme a čteme. Je to dlouho očekávaný a otevřený popis jedné z nejvýznamnějších firem naší doby a zároveň hluboce osobní pohled na ikonického podnikatele, který ji založil.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Globální samoobsluha. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

honza66
04.06.2020 4 z 5

Kniha má ambici být velkou a detailní biografií Jeffa Bezose a konkurovat třeba biografii Steva Jobse od W. Isaacsona. Z velké části se to i daří, i když Bezos a příběh Amazonu prostě není tak barvitý a zajímavý jako třeba právě Jobs. Přesto je detailní pohled pod pokličku největšího online obchodu světa mimořádně zajímavý.

OldřichHanton
09.02.2020 4 z 5

Klasická biografie o asi nejbohatším člověku dnešní doby Jeffu Bezosovi. Příběh vzniku a vzestupu "úžasného obchodu se vším" mě bavil a docela jsem ho zhltnul, dozvěděl jsem se i spoustu zajímavostí o změnách v maloobchodě s nástupem internetu, boomu elektronických knih, atd. Bohužel knížka nezapře místo kde vznikla a celý příběh je hlavně další variací na téma, jak velmi chytrý kluk s vizí, ze které nikdy neuhnul, pohádkově zbohatl. Zkrátka americký sen. Také je škoda, že vyprávění končí někdy v roce 2013. Další události pak Bezosův "harmonický rodinný život" ukázaly v jiném světle.


work
15.10.2019 1 z 5

Přečíst si něco o cestě za snem, který se nakonec zmaterializoval, je vždycky zajímavé. A pokud nejde o historii, ale o současnost, a pokud je tím snem Amazon, tak může báýt takové čtení i nesmírně obohacující pro všechny, kdo se snaží v dnešním přeinternetovaném obchodním světě uspět. Nebo to dá alespoň nahlédnout pod pokličku osobnosti, jakou Jeff bezos bezesporu je. Nic z toho ale knížka neposkytuje.
Brad Stone nepíše tak čtivě jako Isaacson o Jobsovi nebo Vance o Muskovi, a v zásadě ani nemá o čem - nic zásadního knížka neodhaluje. Tedy nic zásadního nad to, co člověk už ví, pakliže dění okolo Amazonu alespoň tu a tam sleduje. Kniha tak na mě působila jako pokus sklouznout se po vlně zájmu o "biografie" technologikcých osobností, bez větší vnitřní substance. Narozdíl od míněného Isaacsona a Vanceho, kde je z autora cítit zápal pro věc, je zde výsledek příliš plytký a nic moc v člověku nezanechá. Škoda.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Globální samoobsluha v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených87x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených3x
v Knihotéce42x
v Chystám se číst40x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech2x