Gladiátoři z táborů smrti přehled

Gladiátoři z táborů smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485411/bmid_gladiatori-z-taboru-smrti-rL7-485411.jpg 4 58 58

V Osvětimi zněl jen jeden zvuk stejně jako na svobodě. Byl to bouřící potlesk následující po vítězném zápase. V německých táborech smrti končili také sportovci, včetně legend světového boxu. Jako všichni vězni byli odsouzeni k pomalému umírání. Někteří z nich však v sobě i v tak extrémních podmínkách dokázali znovu nalézt sportovního ducha. Jako gladiátoři stanuli v táborovém ringu, aby zápasili – i se svými trýzniteli. Pro esesmany byly krvavé zápasy pouhým rozptýlením a kratochvilnou zábavou, ale pro ně to byl boj o důstojnost a čest všech vězňů. Skuteční sportovci, věrní zásadám fair play, za to nejednou zaplatili nejvyšší cenu. Jejich statečnost a odvaha však budily respekt i u táborových katů. JE TO PŘÍBĚH O HRDINNÝCH BOXERECH, SÍLE DUCHA A VÝJIMEČNÉ VŮLI BOJOVAT A ŽÍT.... celý text

Literatura světová Válečné Historické romány
Vydáno: ekniha , Kontrast
Originální název:

Gladiatorzy z obozów śmierci , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Gladiátoři z táborů smrti. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Davidoff21
26.12.2023 4 z 5

Já jsem to nečekal. Někdy je to super příběh a někdy trochu né tak čtivé. Co je ale hrozé, že se to dělo. Na jednu stranu je to úžasné ale na druhou je to strašně smutné. Každopádně kdo rád studuje 2.světovou válku tak je to velmi zajímavý materiál.

michal9632
08.10.2023 5 z 5

Profesionální boxeři odsouzení k pouličním rvačkám v koncentračním táboře... Tvrdě dřeli v dolech, pracovali jako elektrikáři, truhláři, přesto neměli záruku přežití. Velice smutný příběh několika polských boxerů, kteří byli nucení zabíjet své kamarády v ringu. Většina z nich ztratila po válce a návratu z koncentračního tábora lásku k boxu a už se k němu nikdy nevrátili.


HockeyGirl
13.04.2023 3 z 5

Jiný pohled na válku a život v koncentračních táborech. Kniha popisuje v každé kapitole život a boxerskou kariéru daného muže a jak boxoval i v táboře smrti. Je to zajímavé čtení, není moc těžké a u každé kapitoly je navíc i fotka boxera, což aspoň umožňuje vědět, jak kdo vypadal, což je taky plus. Četla jsem i lepší příběhy, ale ani tento nebyl špatný.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (42. týden)

17.10.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Gladiátoři z táborů smrti v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených84x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených2x
v Knihotéce183x
v Chystám se číst92x
v Chci si koupit17x
v dalších seznamech1x