Gestapo přehled

Gestapo https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21640/bmid_gestapo-4xh-21640.jpg 4 38 38

Kniha seznamuje s podrobnostmi dějin nacistické státní policie, její organizační strukturou, jejími vedoucími představiteli, krutými metodami a zánikem v troskách poražené třetí říše. Svědectví očitých svědků přibližují postupy a prostředky používané gestapem, udavačství, mučení a deportace do koncentračních táborů.

Literatura světová Literatura naučná Historie
Vydáno: , Svojtka & Co
Originální název:

The Gestapo


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Gestapo. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

xulij01
03.05.2024 4 z 5

Knížka je pojatá trošku šířeji, věnuje se například i nástupu Hitlera k moci, včetně vylíčení pivnicového puče. Což není na škodu, aby čtenář znal souvislosti, na druhou stranu pak zbývá trochu méně prostoru pro samotné dějiny gestapa. Každopádně je knížka velmi čtivá a obsahuje celou řadu zajímavých informací, ale pro někoho, kdo se zabývá dějinami gestapa hlouběji, nebude zase až tak objevná. Celkově je v knížce 120 fotografií, které perfektně doplňují text. Na konci knihy se autor věnuje i nejznámějším soudním procesům s představiteli gestapa. Celkově bych hodnotil 85 %.

Skodinka89
12.05.2022 5 z 5

Dobře napsaná literatura faktu.


MilanCFC
21.09.2020 5 z 5

Tomu říkám opravdová literatura faktu! O tématu druhé světové války na evropském území už mám něco načteno a tato kniha to výborně doplňuje a jde ještě mnohem dál. Určitě to ale nejde číst najednou. Ani ne tak kvůli zvěrstvům, kterých se dotyční dopouštěli, ale kvůli tomu obrovskému množství informací, struktuře organizace, počtu jmen a dat atd atd. A ačkoliv jde o velké množství informací, ty jsou zpracovány nesmírně dobře a logicky a čtenář v tom nemá žádný zmatek. Přidané fotografie jsou někdy notoricky známé, někdy ale také pro kdekoho zcela nové. Výborná práce autora.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Gestapo v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených61x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce73x
v Chystám se číst14x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech2x