Futurista: Život a filmy Jamese Camerona přehled

Futurista: Život a filmy Jamese Camerona https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/123205/bmid_futurista-zivot-a-filmy-jamese-came-F9u-123205.jpg 4 57 57

James Cameron, jenž má na kontě snímky jako Terminátor, Vetřelci, Titanic a Avatar, odjakživa dokázal diváky uchvátit poutavým příběhem, a zároveň posouvat hranice filmové techniky. Tato kniha vůbec poprvé podrobně zkoumá veškeré stránky tohoto režiséra. Vyvrcholením knihy je pak exkluzivní pohled za kulisy natáčení Avatara. Díky spolupráci se samotným režisérem a okruhem jeho kolegů z řad filmařů a oblíbených herců vypráví Futurista fascinující příběh života a díla muže, který vytyčil cestu do budoucnosti filmu jakožto fenoménu masové zábavy, působícího na všechny lidské smysly.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry Umění
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

The Futurist: The Life and Films of James Cameron , 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Futurista: Život a filmy Jamese Camerona. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

Berny97
29.11.2019 5 z 5

James Cameron je takový Steve Jobs filmového světa. Precizní vizionář, technický inovátor a šikanující manažer. Zákulisní informace z natáčení propasti, terminátora či titanicu potěší i šokují každého filmového nadšence. Autorka ukazuje filmové řemeslo v plném světle, řemeslo neskutečně náročné, které si normální smrtelník pravděpodobně dokáže ani představit.

hippiesak
28.10.2018 4 z 5

Dobrá knížka, líbila se mi. Koupil jsem ji vyloženě jako fanda Cameronových filmů a tak jsem se ke knížce i přistupoval. Ona to nebyla taková ta typická bio-kniha jako třena "Jobs" nebo knížka od Schwarzeneggera, ale byla to nudná 1/5 z dětství a mládí a pak zbytek knihy je vlastně "making of Vetřelci" a "making of Terminátor" atd. mohl bych pokračovat až k Avataru. Takže jako biografie ne, ale jako kniha pro fandy Cemeronových filmů určitě ano :) Je tam spousta zákulisních informací o tvorbě jeho filmů. Já se bavil :)


filispin
13.03.2018 4 z 5

Určitě by se nenašel nikdo, kdo by neviděl alespoň jeden z jeho nejvýznamnějších filmů. A pokud by tomu tak přeci bylo, po vyslovení jména Jamese Camerona by se i u toho největšího kulturního zabedněnce objevilo nepatrné přikývnutí hlavou. Proč tedy brát do ruky tuto knihu, když o něm to nejpodstatnější víme a mnohdy nám to k životu bohatě stačí? Proboha, je to přece James Cameron! Renesanční člověk, který světu přinesl novátorské a propracované filmy, které vždy využívaly nových technologických postupů nejen pro svou potřebu ohromit diváky, ale zároveň tyto postupy mnohdy vytvořené jím samotným, dokázaly posunout hranice i ve vědecké oblasti. Cesta tohoto „krále světa“, ať už profesní nebo osobní, je nesmírně poutavá, zábavná a pro nás obyčejné smrtelníky těžko uvěřitelná. A to je možná ten důvod, proč si tento životopis přečíst. I když se s režisérem třeba nikdy ve svém životě nesetkáte, může Vás skrze řádky této knihy inspirovat a vyburcovat k mimořádným výkonům. Protože někdy se prostě vyplatí riskovat.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Futurista: Život a filmy Jamese Camerona v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených61x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených9x
v Knihotéce48x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

Titanic (loď) filmování film Terminátor režiséři filmová režie filmový průmysl vetřelec

Autorovy knížky

2012  87%Futurista: Život a filmy Jamese Camerona