Francúzska lekcia přehled

Francúzska lekcia
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517681/bmid_francuzska-lekcia-5B0-517681.png 4 434 434

Středomořská série série

1. díl >

Mladej architektke Josie sa zo dňa na deň obráti život hore nohami: namiesto očakávaného povýšenia v práci dáva výpoveď a v slabej chvíľke prijme ponuku, aby odišla na Francúzsku riviéru strážiť dieťa ovdovenému miliardárovi. Po impulzívnom odchode sa však dostavia pochybnosti. Ako sa má starať o dieťa, keď s tým nemá žiadne skúsenosti? A prečo jej nikto nepovedal, že sa bude o dievčatko starať na jachte – veď lode odjakživa neznáša! A hlavne – čo si má počať, keď ju jej šéf neskutočne priťahuje, ale podľa zmluvy si s ním v žiadnom prípade nesmie nič začať? Úspešný podnikateľ Xavier, ktorý nadovšetko miluje svoju desaťročnú dcérku Dauphine, si s novou pestúnkou tiež nevie dať rady. Dlho si myslel, že do svojho zlomeného srdca už žiadnu ženu nevpustí. Prečo by mal riskovať, že sa opäť trpko sklame, aj keď po nej prahne spaľujúcou túžbou? Nebude lepšie poslať ju čo najskôr preč?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Broken French , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Francúzska lekcia. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (120)

Lilinka.Ká
dnes 4 z 5

To bylo vlastně moc krásné odpočinkové čtení, přesně jak to mám ráda, jenom bylo pár věcí, které mi tam trošku vadily. Jednak jsem místy měla dojem, že se to zbytečně vleče, a taky jak už řeklo víc lidí, mi tam chybělo víc vyprávění z pohledu Xaviera. Celkově by to bylo na plný počet, nebýt tohoto.

Books_by_Dee
12.06.2024 3 z 5

O Francouzské lekci mě holky už nějakou dobu povídaly a protože já chůvy a svobodné tatínky (ještě francouze) můžu, tak jsem si ji teda objednala. Ale panebože taková bichle!!! To je jak nějaká fantasy.

Josephine přijde o práci a kývne na nabídku své kamarádky a jede pracovat pro sexy slavného francouze Xaviera jako chůva pro jeho dcerušku na jachtu! (a to se bojí vody). Přitahuje je to k sobě, ale ani jeden nechce dát svým citům zelenou…ale…

Bylo to fajn, ale za mě dvojice neměla takovou chemii mezi sebou, jakou bych očekávala. Kdyby prostě autorka ubrala na textu a měla knih třeba o sto stránek méně, myslím, že bych si ji více užila. Ke konci mě pak už neskutečně Xavier vytáčil – jako sakra chlape už se sakra rozhodni, co chceš. Já se do něj prostě nezabouchla. Na celém příběhu mě kupodivu snad nejvíc bavila Dauphine, dcera Xaviera – za mě nebyla kazivým prvkem, byla tak akorát roztomilá, měla hezké interakce s Josephine a pak to její dramíčko na konci.

Na závěr jsem byla trochu zklamaná, protože jsem měla prostě jiná očekávání, ale nemůžu zase říct, že bych si příběh neužila, jen prostě nemůžu hodnotit jinak než 3.75 *, prostě čistá čtyřka to není. Ale neříkám, že bych si to Josephine nevyměnila klidně bych prázdniny strávila na jachtě, plavila se po francouzských přístavech, to spíš než seděla od 7 do 5 na úřadě :D

Pár týdnu zpátky vyšla další kniha autorky – Anglická lekce, ve které se dozvíme zase více o příběhu Andrey (mojí jmenovkyně) a Evanovi – oba známe z tohoto dílu. Už na mě čeká v knihovně.


Raislin
04.06.2024 5 z 5

Jé, to byl pěkný příběh. Nádherná, nenáročná pohádka pro starší holky, když se chcete zasnít. Já si knihu užila a rozhodně stojí za přečtení.

všechny komentáře

Související novinky (4)

Osudný okamžik, Jen my dva a další knižní novinky (28. týden)

09.07.2023


10 nejprodávanějších eknih (srpen)

13.09.2022


10 nejčtenějších knih o prázdninách (červenec)

15.08.2022

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Francúzska lekcia v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených506x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených29x
v Knihotéce231x
v Chystám se číst208x
v Chci si koupit31x
v dalších seznamech4x